Νέες προκλήσεις κατά της χώρας μας από τον Ακάρ σε τηλεοπτική εκπομπή

Τις προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας συνεχίζουν οι Τούρκοι αξιωματούχοι. Για άλλη μια φορά η πρόκληση ήρθε δια στόματος του υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε ότι η Ελλάδα πρέπει να μάθει από την ιστορία της Μικρασιατικής Καταστροφής και να μην επιδιώκει νέες περιπέτειες.

O  Χουλουσί Ακάρ δήλωσε επίσης ότι: «παρά την έκκληση της Τουρκίας για διάλογο, ορισμένοι πολιτικοί, ειδικά στην Ελλάδα, συνέχισαν να αυξάνουν τις ενέργειες και τις συζητήσεις τους με προκλητικό τρόπο, σύμφωνα με τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η Τουρκία είναι ένας ισχυρός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος. Ελπίζουμε ότι το Αιγαίο και η Μεσόγειος θα γίνει μια θάλασσα φιλίας αλλά είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας και μπορούμε να το κάνουμε και αυτό».

Ανμαφερόμενος μάλιστα στην 100η επέτειο από τη «Μεγάλη Νίκη» (όπως ονομάζεται στην Τουρκία η Μικρασιατική Καταστροφή) τόνισε ότι: «οι Τούρκοι τότε σταμάτησαν την άθλια απόπειρα εισβολής και τις θηριωδίες στην Ελλάδα πριν από έναν αιώνα. Η Ελλάδα  πρέπει να μάθει από την ιστορία και να μην επιδιώκει νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση».

Προηγούμενο άρθροΕργασίες συντήρησης την ερχόμενη εβδιομάδα στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΦωτιά στη Λήμνο – Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής