Νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας και από τον Τσαβούσογλου

Εμπρηστική ρητορική κατά της Ελλάδας χρησιμοποίησε για άλλη μια φορά ο Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Daily Sabah ο υπουργός εξωτερικών της τουρκίας είπε ότι, «οποιοδήποτε ενεργειακό σχέδιο στην Ανατολική Μεσόγειο που με πολιτικά κίνητρα αποκλείει την Άγκυρα δεν θα είναι επιτυχές» τονίζοντας επίσης πως η χώρα του «τάσσεται υπέρ της επίλυσης όλων των ζητημάτων στην ευρύτερη περιοχή μέσω του διεθνούς δικαίου, των σχέσεων καλής γειτονίας και των διαπραγματεύσεων».

«Αντί να επιλέξει την επίλυση προβλημάτων με την Τουρκία μέσω διαλόγου, η Ελλάδα, σε πολλές περιπτώσεις, αρνήθηκε να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και επέλεξε να συσπειρώσει την ΕΕ γύρω της για να κερδίσει μια αυστηρότερη στάση εναντίον της Άγκυρας» είπε  ο Τσαβούσογλου προσθέτοντας ότι η χώρα του θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων.

Μάλιστα κατηγόρησε τη χώρα μας λέγοντας ότι: «Όταν τελικά έφτασαν στο τραπέζι, επέλεξαν να κλιμακώσουν τις εντάσεις».

Έκανε λόγο επίσης για «χρήση πόρων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και σύμφωνα με τις αρχές δικαίου και δικαιοσύνης» χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί και στην προσέγγιση που επιχειρεί η Τουρκία με την Αίγυπτο για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών.

Χθες εμπρηστική ρητορική κατά της Ελλάδας χρησιμοποίησαν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Χουλουσί Ακάρ. Ο τουρκος πρόεδρος τόνισε πως δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων στα κατεχόμενα της Κύπρου και η χώρα του θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της επί των υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο με κάθε κόστος. Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας της τουρκίας, είπε χαρακτηριστικά πως παρά τη θετική στάση της Άγκυρας, η Ελλάδα συνεχίζει τις προβοκατόρικες ενέργειες και την προβοκατόρικη ρητορική.