Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ακάρ: Η Ελλάδα εξαπατά με ψέματα

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακαρ ο οποίος αυτή τη φορά υποστήριξε ότι η Ελλάδα προσπαθεί να «στριμώξει» και πως είναι εκείνη που αρνείται συνεχώς τον διάλογο.

Σε συνέντευξή του στην Χουριέτ, ο Τούρκος Υπουργός δήλωσε ότι «η Ελλάδα τους τελευταίους τρεις μήνες έχει εκδώσει 49 NAVTEX, μόνο στις δύο είχε δραστηριότητα. Όλα τα επιχειρήματα που αναφέρει ως προβλήματα τα παράγει η ίδια. Κάνει ότι μπορεί για να πιέσει την Τουρκία. Όταν λέμε “ας καθίσουμε να συζητήσουμε” δεν πλησιάζει. Γυρνάει από πόρτα σε πόρτα και εξαπατά με ψέματα».

Ερωτηθείς για τους S-400 και τις κυρώσεις από τις ΗΠΑ, ο Χουλούσι Ακάρ επεσήμανε ότι η Τουρκία έχει διαχρονικές σχέσεις με τις ΗΠΑ και «δεν μπορείτε να παίρνετε το θέμα των S-400 ανάμεσα από εκατοντάδες θέματα και να επικεντρώνεστε σε αυτό».    Ο Ακάρ μάλιστα σχολίασε ότι «Δεν είναι σωστό να βγουν τα σπαθιά από τώρα με την κυβέρνηση Μπάιντεν. Είναι ωφέλιμο να δούμε τη διαδικασία και να καθορίσουμε ένα πλάνο. Το ΡΚΚ ισούται με το YPG. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό. Η προσδοκία μας είναι να τερματιστεί η στήριξη, συμπεριλαμβανομένων και των πυρομαχικών». Πηγή: www.lifo.gr

Προηγούμενο άρθροΑνακοινώθηκε η νέα σύνθεση της κυβέρνησης
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη βροχή τα πρόστιμα: 109 για μετακινήσεις, 26 για μη χρήση μάσκας