Νέες ασφυκτικές πιέσεις εναντίον των ανεμβολίαστων-Ανακοινώνονται την Τρίτη οι νέες απαγορεύσεις

Πολιτική ασφυκτικής πίεσης εναντίον των ανεμβολίαστων είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει η κυβέρνηση, επαναφέροντας πολύ σκληρά μέτρα από Σεπτέμβριο.

Οι σχετικές ανακοινώσεις, όπως προανήγγειλε σήμερα Σάββατο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στον ΣΚΑΪ, αναμένεται να γίνουν την Τρίτη.
«Νομίζω την Τρίτη θα ανακοινωθεί το πλαίσιο λειτουργίας της οικονομίας και της κοινωνίας όσον αφορά την πανδημία δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, επιμένει δεν υποχωρεί, δημιουργεί απειλές σε πείσμα όσων ερμηνεύουν τα πράγματα με το δικό τους τρόπο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τα μέτρα που θα έχουν ισχύ από αρχές Σεπτεμβρίου σύμφωνα με πληροφορίες είναι:
– επιστροφή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, ένα μέτρο που είχε καταργηθεί και αναμένεται να επιστρέψει καθολικά.
– απαγόρευση εισόδου στους μη εμβολιασμένους στους κλειστούς χώρους (καφετέριες/ εστιατόρια/ μπαρ) και είσοδος σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο 6μηνο.
– απαγόρευση εισόδου στους μη εμβολιασμένους σε θέατρα και κινηματόγραφους και είσοδος σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο 6μηνο.

-Στον Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για τους ανεμβολίαστους δύο εργαστηριακά τεστ/εβδομάδα

Επίσης με την έναρξη του νέου σχολικού και ακαδημαϊκού έτους αναμένεται:

-Δάσκαλοι, καθηγητές και μέλη του διδακτικού προσωπικού των πανεπιστημίων που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης από Covid-19 θα πρέπει να υποβάλλονται δύο φορές ανά εβδομάδα σε εργαστηριακό τεστ (PCR ή Rapid), με ευθύνη του εργαζομένου.
– Οι μαθητές θα πρέπει να προσκομίζουν το αποτέλεσμα αυτοδιαγνωστικού τεστ.

-Πανεπιστήμια: για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια θα απαιτείτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, και για τους ανεμβολίαστους δύο εργαστηριακά τεστ / εβδομάδα.

 

Προηγούμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
Επόμενο άρθροΦωτιά σε ιστιοφόρο ανοιχτά της Αίγινας – Σώοι οι 8 επιβαίνοντες