Νέα πρόκληση από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Ο Έλληνας συνεχίζει να ξύνεται και να ξύνεται.. Mαζέψτε τα μυαλά σας και συνέλθετε»

Προκλητικός για άλλη μια φορά κατα της χώρας μας ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Μιλώντας σε εκδήλωση που έγινε στην επαρχία Χαϊμάνα για τη μάχη του Σαγγάρειου τον Αύγουστο του 1921 μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απυθυνόμενος στην Ελλάδα είπε μεταξύ άλλων: «θα υποστείτε τις συνέπειες αν μπείτε σε μια περιπέτεια για λογαριασμό άλλων».

Σύμφωνα με όσα μετδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, ο Τσαβούσογλου δήλωσε:

«Ενώ προσπαθούμε να σεβαστούμε τα δικαιώματα της γειτονίας και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, ο Έλληνας συνεχίζει να ξύνεται και να ξύνεται. Αν μπείτε σε μια περιπέτεια για λογαριασμό άλλων, θα υποστείτε τις συνέπειες σήμερα, όπως στο παρελθόν. Αυτή είναι μια προειδοποίηση για τη γειτονική μας Ελλάδα. Πριν από 951 χρόνια με την μάχη του Ματζικέρτ κάναμε πατρίδα μας την Ανατολία. Αυτό ειναι το πνεύμα που 100 χρόνια προστάτεψε την πατρίδα, το ίδιο πνεύμα ισχύει και σήμερα. Γι’ αυτό μαζέψτε τα μυαλά σας και συνέλθετε. Απευθυνόμαστε κυρίως στην Ελλάδα. Μη γίνεστε όργανα άλλων, μη συνεχίζετε τις προκλήσεις. Γιατί η φιλία της Τουρκίας είναι καλή, αλλά η εχθρότητά της είναι τραγική».

«Να το έχετε και αυτό στο νου σας».

Προηγούμενο άρθροΜαρίνα Αλίμου: Φωτιά ξέσπασε ξαφνικά σε σκάφος
Επόμενο άρθροΕπίδομα παιδιού : Πότε πληρώνεται η τέταρτη δόση