Νέα πρόκληση από την Τουρκία- Στην κατεχόμενη Αμμόχωστο ο Οκτάι!

Νέα πρόκληση από την Τουρκία! Την παραλία των Βαρωσίων επισκέφτηκε ως ο πρώτος φιλοξενούμενος του Ερσίν Τατάρ, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος δήλωσε μάλιστα ευχαριστημένος που βρέθηκε στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και παράλληλα τόνισε ότι διατηρώντας την περιοχή κλειστή, «κλέβουμε από το μέλλον των παιδιών μας».

Η αντίδραση από την Κυπριακή Κυβέρνηση ήταν άμεση.

Σε γραπτή δήλωσή του ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος τονίζει ότι «η είσοδος του Τούρκου αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου θα καταγγελθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στον ΓΓ του ΟΗΕ».

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Πρόκειται για ξεκάθαρα προκλητική και παράνομη ενέργεια που παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. H ενέργεια αυτή του Τούρκου αντιπροέδρου θα καταγγελθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στον ΓΓ του ΟΗΕ. Τέτοιες παράνομες και προκλητικές ενέργειες έρχονται και σε αντίθεση με τα όσα ζητά ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος, ώστε να εκδηλώσει πρωτοβουλία προς επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού από εκεί όπου έμειναν στο Κραν Μοντανά, και σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν στο Βερολίνο, από τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο τέως ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ενώπιον του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών».

Προηγούμενο άρθροΤροχαίο ατύχημα στη Χαλκιδική
Επόμενο άρθροΟρατό με γυμνό μάτι από τη Ρόδο το Oruc Reis και η συνοδεία του