Νέα Navtex από τους Τούρκους για το Oruc Reis – Πλησιάζουν την Κρήτη

Αργά το βράδυ του Σαββάτου ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε ανακοίνωση για παράταση των ερευνών που πραγματοποιεί το Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η νέα NAVTEX έχει χρονική διάρκεια μέχρι τις 4 Νοεμβρίου και αφορά επίσης τα πλοία που συνοδεύουν το τουρκικό ερευνητικό σκάφος. Η νέα περιοχή ερευνών του Oruc Reis και των βοηθητικών του πλοίων Ataman και Cengiz Han, συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων, εκτείνεται στο νοτιοδυτικό όριο της ζώνης που κινούνταν τις προηγούμενες ημέρες ο τουρκικός στολίσκος.

Όπως φαίνεται από τα στίγματα, οι Τούρκοι πλησίασαν τη Ρόδο  και μετακινούμενοι δυτικά και προσεγγίζουν πλέον την Κρήτη. Βρίσκονται ωστόσο στο όριο του 28ου μεσημβρινού.

Σε μια προσπάθεια να προλάβει τα χειρότερα με το Oruc Reis και βάσει των πληροφοριών ότι ο τουρκικός Στόλος θα κινηθεί νότια της Κρήτης συνοδεύοντας το ερευνητικό σκάφος, η Ελλάδα εξέδωσε NAVTEX, δεσμεύοντας  από χθες σχεδόν όλη την περιοχή νότια της Κρήτης για «επιστημονικές έρευνες», όπως αναφέρει η ναυτική οδηγία.

 

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση της Ελληνικής Λύσης: «Εθνικισμός τα 12 ναυτικά μίλια για την κυβέρνηση»
Επόμενο άρθροΜητροπολίτης Λαγκαδά: «Στερούνται επιστημονικής δεοντολογίας οι πολέμιοι της Θείας Κοινωνίας»!