Νέα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης ανεμβολίαστων: Στις 12.00 οι ανακοινώσεις

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα στις 12:00 τα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης των ανεμβολίαστων τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από την 1η  Σεπτεμβρίου. Οι ανεμβολίαστοι στην απ΄έξω και η καθημερινότητά τους θα δυσκολέψει αρκετά.

Το κλίμα διαμορφώθηκε από χθες με δηλώσεις:«Η κοινωνία δεν μπορεί να είναι όμηρος των αρνητών» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι οι ανεμβολίαστοι «Δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά»!

Ποια μέτρα θα ανακοινωθούν:

Πρόκειται να ισχύσει η απαγόρευση εισόδου ανεμβολίαστων σε γήπεδα, μπαρ, κέντρα διασκέδασης και καταστήματα εστίασης.

Όπως επισημάνθηκε, είναι πιθανό να απαιτείται τεστ 48 ωρών και χρήση της μάσκας για την είσοδο ανεμβολίαστων σε θέατρα και κινηματογράφους.

Σχετικά με τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα ισχύει υποχρεωτικό rapid test κάθε εβδομάδα εφόσον δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν το πιστοποιητικό νόσησης κατά το τελευταίο εξάμηνο. Δεν αποκλείεται η υποχρεωτικότητα για τα τεστ να είναι έως και δύο φορές την βδομάδα για μερικές κατηγορίες εργαζομένων (π.χ. στην εστίαση).

Ακόμα, πρόκειται να ανακοινωθεί και η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης πέρα από τα προαναφερθέντα μέτρα, είναι πιθανό σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγορές εντός των καταστημάτων να γίνονται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, με τους ανεμβολίαστους να επωμίζονται και το κόστος του τεστ.

 

Προηγούμενο άρθροΣυναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη λόγω προειδοποίησης για βόμβες σε τρία ξενοδοχεία
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο 48χρονος για τη δολοφονία της συντρόφου του