Νέα επίθεση Ερντογάν: Δεν μπορείς να οπλίζεις τα νησιά του Αιγαίου

Νέες απειλές εξαπέλυσε εναντίον της Ελλάδας ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, επιμένοντας στο αναθεωρητικό δόγμα περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου.


«Δεν μπορείς να οπλίζεις τα νησιά, αλλά η Ελλάδα το έκανε» υπογράμμισε ο Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου στη Μαδρίτη.

«Όπως γνωρίζετε, η στάση της Ελλάδας πρόσφατα δεν ταιριάζει με τη δική μας αντίληψή άσκησης πολιτικής. Μετά το δείπνο στην Κωνσταντινούπολη, του έκανα μια πρόταση. Του είπα να μην εμπλέκονται τρίτα πρόσωπα στη μεταξύ μας σχέση. Όμως, έπειτα από 2-3 εβδομάδες τα χάλασε όλα με την ομιλία του στις ΗΠΑ. Το ίδιο έκανε και στο Νταβός. Όχι μόνο αυτό, αλλά επιχειρεί να εξοπλίσει τα νησιά. Δεν μπορείτε να εξοπλίσετε τα νησιά. Λένε επίσης ότι οι βάσεις που ίδρυσαν οι ΗΠΑ είναι για τη Ρωσία. Ο τουρκικός λαός δεν πιστεύει ότι οι βάσεις είναι κατά της Ρωσίας. Εάν θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν ειρηνικό κόσμο, γιατί γίνονται αυτά;» δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για διπλωματική νίκη της Τουρκίας αναφερόμενος στην συμφωνία που επιτεύχθηκε με την Φινλανδία και την Σουηδία και τόνισε ότι η Άγκυρα βλέπει την υπογραφή του μνημονίου με τη Φινλανδία και τη Σουηδία ως αναγνώριση της ευαισθησίας της για την τρομοκρατία και σημείωσε ότι αναμένει την έκδοση 73 «τρομοκρατών».

Για το θέμα της προμήθειας F-16 από τις ΗΠΑ, επισήμανε: «Οι ειλικρινείς προσπάθειες του κ. Μπάιντεν για αυτό το θέμα θα βρουν σοβαρή υποστήριξη. Θα στείλω αντιπροσωπεία στην Αμερική χωρίς καθυστέρηση».

Προηγούμενο άρθροΣτΕ: Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60
Επόμενο άρθρο“Chaos”: Το Ελληνικό hypercar των 12,5 εκατ. ευρώ βγαίνει στο δρόμο τον Σεπτέμβριο! Τι δηλώνει ο δημιουργός του στον Focus FM 103.6 // ΗΧΗΤΙΚΟ