Νέα διχαστικά μέτρα- Ελευθερίες για πλήρως εμβολιασμένους ακόμη και σε κόκκινες περιοχές

Συνεχίζει η κυβέρνηση να βαδίζει στον δρόμο του διχασμού της κοινωνίας ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους καθώς αύριο εκτός απροόπτου, αναμένεται να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με την κατάργηση οποιουδήποτε περιορισμού μόνο για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ακόμη και στις «κόκκινες» περιοχές.

Άλλωστε και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης δήλωσε χθες πως οι χώροι που δέχονται μόνο εμβολιασμένους θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερο ελεύθερο πλαίσιο.  “Εκεί η μετάδοση δεν θα έχει την ίδια επιβάρυνση και γι΄αυτό σε αυτούς τους χώρους θα πρέπει να επανέλθει η κανονικότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Στις συζητήσεις που γίνονται περιλαμβάνεται η δυνατότητα να υπάρχουν όρθιοι στα καταστήματα διασκέδασης, που λειτουργούν αμιγώς για εμβολιασμένους, να μην χρειάζεται να υποβάλλονται σε rapid test σε καμία δραστηριότητα ή να αποκτήσουν μεγαλύτερη ελευθερία στις μεγάλες εκδηλώσεις.

Επίσης, συζητείται οι πλήρως εμβολιασμένοι να μην εμπίπτουν στα μέτρα που λαμβάνονται και στις χαρακτηρισμένες «κόκκινες περιοχές». Να μπορούν, δηλαδή, να κυκλοφορήσουν μεταξύ 1:00 με 6:00 το πρωί, να υπάρχει μουσική στην εστίαση, κάτι που απαγορεύεται τώρα, και να λειτουργούν τα αμιγή καταστήματα χωρίς περιορισμό.

Προηγούμενο άρθροΤο μεγαλύτερο μπλακ άουτ στην ιστορία του Facebook- Iσχυρό πλήγμα στον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης
Επόμενο άρθροΚαιρός – Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες