Στην αναβάθμιση των στεγάστρων στάσεων αστικής συγκοινωνίας, σε 46 σημεία, προχωράει ο Δήμος Καλαμαριάς, με στόχο την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού του, μετά την έγκριση που πήρε από το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ».

Σύμφωνα με το εγκεκριμένο έργο, θα παρέχεται στις στάσεις ένα πλήρες σύστημα υποδοχής και διαχείρισης αιτημάτων. Κάθε στάση θα περιλαμβάνει, σε ένα ευκρινές σημείο, ειδικά διαμορφωμένα και προστατευμένα QR Codes, μέσω των οποίων θα είναι δυνατή η δωρεάν και ανοιχτή πρόσβαση των πολιτών σε συγκεκριμένες ψηφιακές υπηρεσίες.

«Άλλο ένα σημαντικό έργο καθημερινότητας έρχεται να προστεθεί στη λίστα των εγκρίσεων που έχουμε πάρει, για την ανάπτυξη του Δήμου μας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι πολίτες θα εκμεταλλεύονται τον χρόνο της αναμονής, είτε για να συγκεντρώσουν πληροφορίες σχετικά με την Καλαμαριά και τις υπηρεσίες της, είτε απλά για να φορτίσουν το κινητό τους. Πέραν αυτού βοηθάει στην αναβάθμιση του ελεύθερου δημοσίου χώρου, που τόσο έχουμε ανάγκη», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τις 175.000 ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΡιτσώνα-Βίντεο ντοκουμέντο: Κούτες άθικτου φαγητού καταλήγουν στα σκουπίδια!
Επόμενο άρθροΧωρίς ρεύμα αύριο περιοχή της Θεσσαλονίκης