Νέα Αγχίαλος:Αντικατάσταση του διοικητή της 111 Π.Μ. για την πυρκαγιά στην αποθήκη πυρομαχικών

Στην αντικατάσταση του διοικητή της 111ΠΜ της Πολεμικής Αεροπορίας, στη Νέα Αγχίαλο, για λόγους πλημμελούς εφαρμογής μέτρων πυρασφάλειας που έθεσαν σε κίνδυνο το υλικό, προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ανέφεραν ότι τα πυρομαχικά, μέρος των οποίων εξερράγη κατά τη χθεσινή πυρκαγιά, είχαν αποθηκευτεί με βάση τα ισχύοντα πρωτόκολλα που αφορούν βλήματα που διαθέτουν μεταλλικό περίβλημα.

Ανώτατοι αξιωματικοί, σημείωσαν πως η απώλεια μέρους των υπαρχόντων πυρομαχικών από την πυρκαγιά, ούτε έθεσε ούτε επρόκειτο να θέσει σε κίνδυνο το επίπεδο επιχειρησιακής αρτιότητας των F-16.

Aπό την άλλη πλευρά όμως, υπάρχει η παραδοχή ότι τα μέτρα πυρασφάλειας της στρατιωτικής εγκατάστασης, θα έπρεπε να ήταν ακόμη αυστηρότερα – παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις ότι όντως ήταν – ώστε να μπορεί να αποτραπεί ο οποιοσδήποτε κίνδυνος ακόμη και από την ξαφνική εκδήλωση ενός ακραίου σε ένταση και σφοδρότητα φυσικού φαινομένου.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ σημειώνοντας ταυτόχρονα πως αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν.

Προηγούμενο άρθροN.Y.T.:«Οι φωτιές φέρνουν καταστροφή του τουρισμού στην Ελλάδα – Πώς θα αντέξει η οικονομία;»
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη:Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου ο 41χρονος που τραυματίστηκε από βουτιά στη Θάσου