Ν. Χειλαδάκης στον Focus FM: Οι Τούρκοι κερδισμένοι των διερευνητικών επαφών//Στη Θεσσαλονίκη ο β’ γύρος;

Για τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας οι οποίες όπως είπε ξεκίνησαν καθαρά με γερμανική πίεση, μίλησε στον Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο κ. Νίκος Χειλαδάκης.

Ο γνωστός Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος, εκτίμησε ότι όχι μόνο «δεν κερδίζουμε τίποτα, αντίθετα οι Τούρκοι κερδίζουν την εικόνα της χώρας που δέχεται να καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών».

Η Τουρκία, τόνισε, «απέσυρε προσωρινά το Oruc Reis , σταμάτησε προσωρινά κάποιες προκλητικές κινήσεις -αν και οι αερομαχίες και οι εμπλοκές στο Αιγαίο συνεχίζονται με τον ίδιο ρυθμό- και αυτό που φοβόταν ο Ερντογάν μη τυχόν και η ΕΕ προχωρήσει σε κάποιου είδους κυρώσεις κατά της τουρκικής οικονομίας αποφεύχθηκε οριστικά».

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του κ. Χειλαδάκη ότι προτάθηκε μέσω τουρκικών εφημερίδων να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη και όχι στην Αθήνα ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών. Αυτό γιατί όπως ανέφερε «η Θεσσαλονίκη θεωρείται κατά κάποιο τρόπο ιερή πόλη επειδή είναι το πατρικό σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ». «Αν έρθει εδώ η τουρκική αντιπροσωπεία, θα πάει ομαδικά να προσκυνήσει το σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Αντίθετα η δική μας αντιπροσωπεία απαξίωσε, και αυτό το επικρίνω, όταν πήγε στην Κωνσταντινούπολη, να επισκεφθεί έστω και εθιμοτυπικά το Οικουμενικό Πατριαρχείο ή έστω κάποιο ίδρυμα της ελληνικής ομογένειας», υπογράμμισε ο κ. Χειλαδάκης.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του στον παρακάτω σύνδεσμο:

Προηγούμενο άρθροΣέρρες: Έκλεισαν τμήματα Δημοτικών Σχολείων λόγω κρουσμάτων.
Επόμενο άρθροΌλυμπος: Ορειβάτες παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα.