Ν. Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να μπει ανάχωμα στην παντοδυναμία της συντηρητικής παράταξης»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στον Βόλο άσκησε έντονη κριτική στην απόφαση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για απαξίωση του ΕΣΥ.

«Η Νέα Δημοκρατία αποκαλύπτει το ανάλγητο πρόσωπο της αναφορικά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Με καθυστέρηση μίας ημέρας, ο κ. Μητσοτάκης αποσύρει τον κ. Πνευματικό από τα ψηφοδέλτιά του. Δεν το έκανε για τις απαράδεκτες και κυνικές του δηλώσεις, αλλά γιατί μαρτύρησε ότι η απαξίωση και η αποδόμηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί επιλογή της Νέας Δημοκρατίας. Και έχουμε χρέος να μπούμε ανάχωμα σε αυτήν την επιλογή, που αυξάνει τις ανισότητες εις βάρος της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων Ελλήνων. Δεν ήταν, άλλωστε, η πρώτη δήλωση. Ο κ. Σκέρτσος, εν μέσω της πανδημίας, είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας υποσχέθηκε ότι το ΕΚΑΒ θα έφτανε σε κάθε περιστατικό μέσα σε 7 με 10 λεπτά, αλλά δεν κατάφεραν να το στελεχώσουν επαρκώς.

« Από τον στόλο του λείπουν τουλάχιστον 80 ασθενοφόρα για να φτάσουμε τα διεθνή στάνταρ και 700 διασώστες για να τα επανδρώσουν. Αποτέλεσμα είναι ότι στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα, εξαιρουμένων μερικών μεγάλων νησιών όπως η Ρόδος, μετά βίας είναι διαθέσιμο ένα ασθενοφόρο το 24ωρο ενώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, -τον οποίον επισκέφτηκα προχθές-, για να καλυφθούν οι ανάγκες στην Αττική χρειάζονται 20 επιπλέον ασθενοφόρα σε κάθε βάρδια και 10 επιπλέον τις νυχτερινές ώρες».

Σχετικά με το πολιτικό αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε: «Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τους εκβιασμούς. Ακούσαμε με έκπληξη έναν νέο παιδικό εκβιασμό. Λέει: “Ψηφίστε με, για να μη σας χαλάσω τις διακοπές του Αυγούστου”. Ξέρετε, όλα αυτά μου θυμίζουν το προηγούμενο επιχείρημα: “Ψηφίστε με, γιατί δεν με συναντά ο Ανδρουλάκης”. Ωραία όλα αυτά για να γελάμε, αλλά έχουμε χρέος να αγωνιστούμε να αποκτήσει πραγματικό αντίπαλο η Νέα Δημοκρατία. Για να δει ο κ. Μητσοτάκης τι σημαίνει αξιόπιστη, προοδευτική αντιπολίτευση».

 

Προηγούμενο άρθροA. Τσίπρας: «Κρυφή ατζέντα ΝΔ για υγεία και οικονομία»
Επόμενο άρθροΔ. Κουτσούμπας: «Το βήμα της 21ης Μαίου να γίνει τώρα άλμα!»