Ν. Ανδρουλάκης: “Η οικονομική κρίση είναι βαθιά άδικη στη χώρα μας”

«Η οικονομική κρίση είναι βαθιά άδικη στη χώρα μας και αυτό φαίνεται από τις επιπτώσεις συγκριτικά με άλλα ευρωπαϊκά κράτη» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ειδικότερα, ο Ν. Ανδρουλάκης ανέφερε πως «στην Ελλάδα, έχουμε πληθωρισμό ακρίβειας για τους ευάλωτους και τη μεσαία τάξη και πληθωρισμό υπερκερδών για τους ισχυρούς» και προσέθεσε πως σύμφωνα με τα στοιχεία, τα νοικοκυριά έως 750 ευρώ μηνιαίο εισόδημα έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης και τα νοικοκυριά έως 1.100 ευρώ έχουν χάσει περίπου το 14%.

«Συγχρόνως, οι μεγάλοι παραγωγοί ενέργειας, ενώ η τιμή της μεγαβατώρας ήταν περίπου στα 400 ευρώ και στα 233 ευρώ τους δύο προηγούμενους μήνες, την πούλησαν στα 600 και στα 800 ευρώ. Και βέβαια οι τράπεζες, όπου η διαφορά επιτοκίου καταθέσεων από το μέσο όρο επιτοκίου στα στεγαστικά δάνεια είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη» σημείωσε.

Προηγούμενο άρθροΑλ. Τσίπρας: Ηχηρή απάντηση της κοινωνίας στο καθεστώς της ακρίβειας, της ανασφάλειας και της διαφθοράς που συρρικνώνει τη Δημοκρατία
Επόμενο άρθροΣοκ στη Θεσσαλονίκη: Ομάδα ατόμων ξυλοκόπησαν νεαρό ζευγάρι στα Λαδάδικα