Ν.Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να δίνει λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους

Tο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα προτείνει ένα νέο σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο προστασίας του καταναλωτή, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης. «Θεωρούμε αναγκαίο να πάρουμε νομοθετική πρωτοβουλία, το επόμενο χρονικό διάστημα, για να εκσυγχρονιστεί το πλαίσιο διασφάλισης των καταναλωτών στην Ελλάδα σε σχέση με τον έλεγχο της αγοράς», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με το προεδρείο της Επιτροπής Ανταγωνισμού την οποία επισκέφθηκε μαζί με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Μιχάλη Κατρίνη, τον υπεύθυνο του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ανάπτυξης, Απόστολο Πάνα, και τον εκπρόσωπο Τύπου, Δημήτρη Μάντζο. Ενημερώθηκαν για τους ελέγχους που διεξάγει η Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά και για τα προβλήματα που κατά καιρούς αντιμετωπίζει η Επιτροπή.

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά από το 13% στο 6% δεδομένων των ανατιμήσεων που καταγράφονται και επιβαρύνουν τα ελληνικά νοικοκυριά. «Είδαμε ότι η αύξηση στα βασικά αγαθά θα φτάσει στο τέλος του χρόνου το 15%. Συνεπώς, θεωρούμε αδιανόητο η κυβέρνηση να μην υιοθετεί την πρότασή μας για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά από το 13% στο 6% ώστε να στηριχθεί η μεσαία τάξη και τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά» ανέφερε.

Προηγούμενο άρθροΣεπόλια: Δεν απαντούν σε ερωτήσεις οι κατηγορούμενοι-Παραιτήθηκε ο δικηγόρος που ορίστηκε από το κράτος
Επόμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος στο ΟPEN – “H κυβέρνηση μας έκανε όμηρους των Τούρκων”