Ν. Ανδρουλάκης για υποκλοπές: «Τι φοβάται η κυβέρνηση και δεν καλεί μια ανεξάρτητη αρχή;»

Meeting of the KINAL Parliamentary Group in the context of the debate in Parliament on the motion of censure submitted by SYRIZA, January 30, 2021. / Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, 30 Ιανουαρίου 2021.

Tην άρνηση της ΝΔ να ενημερώσει ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κατέκρινε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ σχολίασε παράλληλα δηκτικά τις σχετικές δηλώσεις του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Μιλώντας απόψε στην Κατερίνη σε κομματική συγκέντρωση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής διερωτήθη: «Τι φοβάται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και δεν καλεί μία ανεξάρτητη αρχή; Τις ανεξάρτητες αρχές τις ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ για να υπάρχουν θεσμικά αντίβαρα και να μην μπορεί ένας πρωθυπουργός να κάνει ό,τι θέλει στη χώρα, βάσει ενός συστήματος εξουσίας μέσα στο Μαξίμου. Αλλά, να λογοδοτεί, να υπάρχει διαφάνεια και δικαιοσύνη».

Με αφορμή τη στάση της κυβέρνησης στην υπόθεση των υποκλοπών, αλλά και τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χ. Καλογρίτσα στη δίκη για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε δριμεία κριτική, τόσο στη ΝΔ, όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είμαστε στην ίδια όχθη της Ιστορίας, ούτε με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα. Η όχθη της δικής μας ιστορίας είναι η συνέπεια, η πρόοδος και η ευθύνη απέναντι στην πατρίδα και τον ελληνικό λαό» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιφέρει το φόβητρο της επιστροφής του κ. Τσίπρα σαν τον βοσκό, που φώναζε ότι έρχεται ο λύκος. Ο Αλέξης Τσίπρας ελπίζει ότι η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών, θα τον απαλλάξει από την υποχρέωση να εξηγήσει γιατί η διακυβέρνησή του αποδείχτηκε τόσο τραυματική».

Προηγούμενο άρθροΣεισμός 3,4 Ρίχτερ στο Βαθύ της Σάμου
Επόμενο άρθροΈκρηξη σε πλυντήριο αυτοκινήτων στη Γλυφάδα – Μεγάλες υλικές ζημιές