Ν.Ανδρουλάκης:«Έχουμε χρέος να μην ξεχάσουμε την τραγωδία στα Τέμπη και να πληρώσουν οι υπεύθυνοι»

Συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη με τον Σύλλογο Πληγέντων δυστυχήματος Τεμπών, Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Υπόμνημα στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατέθεσε ο σύλλογος πληγέντων δυστυχήματος Τεμπών, ζητώντας στήριξη και αξιοποίηση κοινοβουλευτικών μέσων ελέγχου από τα πολιτικά κόμματα. Στόχος τους είναι να αποκαλύψουν την αλήθεια, να λογοδοτήσουν τους ένοχους και να παράσχουν αντίγραφο της αγωγής που είχαν υποβάλει προηγουμένως πριν από δύο μήνες.

Ο Νίκς Ανδρουλάκης που συναντήθηκε με τα μέλη του συλλόγου  σήμερα στο γραφείο του  εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για τα θύματα της τραγωδίας.

«Έχουμε χρέος να μην ξεχάσουμε αυτό που συνέβη και να πληρώσουν οι υπεύθυνοι για τις εγκληματικές τους ευθύνες. Έχουμε εξαρχής επισημάνει το τεράστιο ζήτημα καθυστέρησης της παράδοσης του έργου της τηλεδιοίκησης. Γνωρίζουμε, μάλιστα, ότι από τον Οκτώβριο του 2021 η Ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας είχε παραδώσει πόρισμα στο αρμόδιο Υπουργείο, το οποίο εντόπιζε τις ευθύνες γιατί δεν προχωρούσε το συγκεκριμένο έργο. Πρέπει να επισημάνουμε ότι είχαν δοθεί 54 εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους για το έργο της τηλεδιοίκησης, ωστόσο πήρε πάρα πολλές παρατάσεις. Αν ήταν σε λειτουργία, σήμερα, οι 57 συνάνθρωποί μας θα ζούσαν».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε την ανάγκη διερεύνησης των ευθυνών των αρχών, ανεξαρτήτως κυβέρνησης, για την τραγική απουσία και μη λήψη μέτρων σε σχέση με την εφαρμογή τηλεδιοίκησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

 

Προηγούμενο άρθροΠολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Πέμπτη
Επόμενο άρθροΛακωνία:Κινητοποίηση για μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Πυρί Σπάρτης