Μπαχτσελί: “Αν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, θα σημαίνει πόλεμος”

Με προσβλητικές εκφράσεις επιτέθηκε κατά της Ελλάδας και του υπουργού Εξωτερικών ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Μιλώντας σε μέλη του κόμματός του χαρακτήρισε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια αμετροεπή και απείλησε την Ελλάδα ότι «θα χάσει το κεφάλι της».

“Αν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, θα σημαίνει πόλεμος”

«Δεν υπάρχει καμία μείωση της καταχρηστικής, καταστροφικής και απειλητικής πολιτικής της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας. Είναι αλαζονεία, είναι παιχνίδι με τη φωτιά να δηλώνει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών την πρόθεσή του να συνεχίσει να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα της χώρας του» είπε ο Μπαχτσελί.

«Είναι επίσης παράλογο και διαστρέβλωση των γεγονότων να κατηγορεί ο εν λόγω υπουργός την Τουρκία, για εκφοβιστική και δόλια συμπεριφορά, ξεπερνώντας τα όρια και τα σύνορά της. Η επιδίωξη της Ελλάδας να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα πέραν των 6 μιλίων είναι ένα κάλεσμα σε πόλεμο, μια πρόκληση δειλίας. Ας δούμε αν θα επεκτείνουν τα χωρικά τους ύδατα κάθε 6 μίλια, ας το διαπιστώσουμε μαζί. Δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματά μας και το διεθνές δίκαιο».

Προηγούμενο άρθροΥΠΕΞ: “Πολύ ανησυχητικές οι εξελίξεις στην Πολωνία, τις παρακολουθούμε στενά”
Επόμενο άρθροΕρντογάν: “Επιμένω ότι θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά, οι Έλληνες να ξέρουν τα όριά τους”