Ακόμη ένα τραγελαφικό περιστατικό, συνηθισμένο βέβαια για τα ελληνικά δεδομένα βλέπει το “φως” της δημοσιότητας μέσω του FOCUS FM 103.6 και του Στέφανου Δαμιανίδη.

Όπως καταγγέλλει γυναίκα, πρώην εργαζόμενη σε δημόσιο νοσοκομείο της χώρας, έχει λαμβάνειν από το Δημόσιο 7500 ευρώ περίπου, προερχόμενο από ένα επίδομα θέσης που, βάσει νόμου, δικαιούταν, αλλά ποτέ δεν έλαβε.

«Ήμουν προϊσταμένη για τρεισήμισι χρόνια, εκτελούσα χρέη προϊσταμένης χωρίς να παίρνω το επίδομα θέσης. Το αποτέλεσμα ήταν τα δικά μου λεφτά να τα παίρνει κάποιος άλλος που δε τα δικαιούται. Κάποιος άλλος προϊστάμενος, σε κάποιο άλλο τμήμα. Ενώ εγώ, στο τμήμα που ήμουν, το έπαιρνα το επίδομα όλοι οι προηγούμενοι προϊστάμενοι», αναφέρει αρχικά η κ. Γνώση.

Και συνέχισε:

«Το 2011-2014 έγινα προϊστάμενη σε ένα τμήμα νοσοκομείου και δικαιούμουν ένα επίδομα θέσης της τάξης περίπου των 200 ευρώ. Δεν υπήρχε δικαιολογία. “Θα το πάρεις”, μου έλεγαν ή “Ότι το τμήμα στο οποίο ανήκω δεν βρίσκεται μεταξύ εκείνων που το δικαιούται”. Μα πως είναι δυνατόν; Αφού οι δύο προκάτοχοί μου το έπαιρναν από την ίδια θέση(…) Τρεισήμισι χρόνια ήμουν προϊσταμένη. Μου πρότειναν πολλές φορές να ενταχθώ σε συνδικαλιστικούς φορείς αλλά δε δέχτηκα»

«Έφτασα σε σημείο που δεν άντεχα πλέον σε αυτό το τμήμα και μετά από τριάντα χρόνια συνταξιοδοτήθηκα. Η σύνταξή μου φυσικά επηρεάστηκε από την όλη ιστορία, αφού αφορούσε το μισθό μου την τελευταία πενταετία(…) Αρχίζω μια δικαστική διαμάχη από το 2015. Δικαιώνομαι το 2019, κάνει έφεση το νοσοκομείο, μετά από ένα χρόνο κερδίζω και την έφεση τον Μάρτιο του 2022 και εδώ και ένα χρόνο “ούτε φωνή, ούτε ακρόαση”», συμπλήρωσε.

Η απόγνωση της καταγγέλλουσας είναι έκδηλη και στο σημείο αυτό, μεταξύ άλλων:

«Έκτοτε, δεν έχω λάβει την παραμικρή απάντηση. Πρόκειται για ένα σεβαστό ποσό της τάξεως των 7500 χιλιάδων ευρώ, τα οποία πρέπει να δοθούν από το Δημόσιο. Θα δούμε, ακόμα είμαι στο “περίμενε”. Δε ξέρω τι άλλο να κάνω, πληρώνω δικηγόρο, η τελευταία όχληση έγινε τον περασμένο Νοέμβριο»

«Η πλάκα είναι ότι με το που βγήκα εγώ στη σύνταξη, ο επόμενος που πήρε τη θέση μου και τυγχάνει συνδικαλιστής, από την επόμενη κιόλας μέρα, έπαιρνε το επίδομα θέσης. Παιδεύομαι από το 2015. Αν εγώ χρωστούσα στο Δημόσιο, το Δημόσιο θα με είχε “ξετινάξει”. Δε ξέρω τι άλλο να κάνω πλέον και που να απευθυνθώ, είμαι σε απόγνωση», κατέληξε αγανακτισμένη η γυναίκα.

Ακούστε την καταγγελία εδώ:

Προηγούμενο άρθροQatargate: Αποφυλακίζεται με ηλεκτρονικό βραχιολάκι ο Παντσέρι
Επόμενο άρθροΚαταγγελία: Έχει απαλλαγή εμβολιασμού αλλά έληξαν τη σύμβασή της!