Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Αν πιστεύετε ότι δεν απολαμβάνω της εμπιστοσύνης της Βουλής καταθέστε πρόταση δυσπιστίας

Κανένας πρωθυπουργός δεν έχει τη δυνατότητα και το δικαίωμα να γνωρίζει ποιον ακούει η ΕΥΠ, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει αν ο ίδιος γνώριζε ποιος παρακολουθείτο όταν ήταν στην πρωθυπουργία, να το πει ανοιχτά.

Απαντώντας στις σχετικές αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε παράλληλα ότι η Κ.Ο. της Ν.Δ. είναι «ενωμένη και συμπαγής» και κάλεσε τον κ. Τσίπρα αν πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας.

«Εγώ κοίταξα τον ελληνικό λαό στα μάτια και τον διαβεβαίωσα ότι δεν γνώριζα για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, αλλά και κανενός πολιτικού προσώπου και κανενός δημοσιογράφου» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης ανοίγοντας τη δευτερολογία του.

«Εγώ δεν γνωρίζω ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ. Ο πρωθυπουργός είναι αποδέκτης πληροφοριών οι οποίες είναι διαβαθμισμένες. Εσείς ξέρατε ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ, το γνωρίζατε; Αν ναι να το πείτε ανοιχτά» είπε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Εγώ δεν γνωρίζω και δεν θα έπρεπε να το γνωρίζω διότι τα πρόσωπα αυτά τα γνωρίζει ο διοικητής, η ΑΔΑΕ και ο αρμόδιος εισαγγελέας που εγκρίνει και νομιμοποιεί την όποια παρακολούθηση γίνεται» πρόσθεσε.

Προηγούμενο άρθροΣχετικά βελτιωμένος ο καιρός αύριο, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη
Επόμενο άρθροΑλ. Τσίπρας: Κύριε Μητσοτάκη τη δυσπιστία του λαού την έχετε δεδομένη