Μητσοτάκης: Ουδείς θα μπορεί να απαγορεύσει σε έναν επιχειρηματία να πει ότι δέχεται στο μαγαζί του μόνο εμβολιασμένους

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μην επιτρέπεται η είσοδος σε μη εμβολιασμένους πολίτες σε καφέ, εστιατόρια και μπαρ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19.

O πρωθυπουργός μίλησε για «διευκολύνσεις» στους εμβολιασμένους πολίτες λέγοντας: «η συζήτηση για τις διευκολύνσεις θα ξεκινήσει σύντομα και η επίσημη αφετηρία είναι η χρονική στιγμή που όλοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο που επιθυμούν να κάνουν. Ουδείς το φθινόπωρο θα μπορεί να απαγορεύσει πχ σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να πει ότι δέχεται μόνο εμβολιασμένους. Θα ξανακαλέσω τους συμπολίτες μας σε ένα νέο εμβολιαστικό κύμα».

«Σε λίγο την πειθώ που έχει δείξει η κυβέρνηση για τους εμβολιασμούς θα την διαδεχθεί η απόφαση για υποχρεωτικός εμβολιασμός για νοσηλευτικό προσωπικό και προσωπικό για φροντίδες υγείας. Πολύ σύντομα θα γνωμοδοτήσει η επιτροπή Ηθικής. Και η κυβέρνηση θα αποφασίσει με προσοχή» ανέφερε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

«Καθώς η έξοδος από την κρίση είναι πλέον ορατή, από την εποχή των κρουσμάτων μπαίνουμε σταδιακά στην εποχή της ανάκαμψης» υπογράμμισε συμπληρώνοντας: «Αν ο εμβολιασμός αποτελεί αντίδοτο στον κορωνοϊο, για την υγεία μας, το ψηφιακό πιστοποιητικό ήταν μια πρώτη τονωτική ένεση για την οικονομία μας. Ήμασταν οι πρώτοι που το εισηγηθήκαμε. Η πρόταση της Αθήνας αποτελεί πραγματικότητα της Ευρώπης».

Η ομιλία του:

Προηγούμενο άρθροΑναστασιάδης: “Ο Ιβάν έκανε προπονητή τον Γκαρσία”
Επόμενο άρθροΒελόπουλος: Ανατριχιαστική η δήλωση του πρωθυπουργού περί δυνατότητας απαγόρευσης εισόδου σε μη εμβολιασμένους σε εστιατόρια και μπαρ από το φθινόπωρο