Μητσοτάκης: Οι καθημερινοί εμβολιασμοί θα αυξηθούν από τις 5.000 ημερησίως περίπου στις 8.000

«Ο εμβολιασμός στη χώρα μας προχωράει με ικανοποιητικό ρυθμό, με μεθοδικότητα, με ασφάλεια, με διαφάνεια και το κυριότερο χωρίς λάθη έως σήμερα» τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη σύσκεψη για τον COVID-19.

Από την πρώτη στιγμή συμπλήρωσε, είχαμε συμφωνήσει, ότι οι αρχές του σχεδιασμού μας είναι τρεις: Ασφάλεια στην ανάπτυξη των εμβολιαστικών δομών και διαδικασιών, πλήρης διαφάνεια και λογοδοσία ως προς τους διενεργούμενους εμβολιασμούς και τις ομάδες προτεραιότητας και στη συνέχεια ταχύτητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε στη συνέχεια ότι «η προτεραιότητα την οποία είχε καθορίσει η επιτροπή εμβολιασμών ήταν σαφής: εμβολιασμός υγειονομικών σε δημόσια και σε ιδιωτικά νοσοκομεία και βέβαια εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές φροντίδας και φιλοξενίας ηλικιωμένων. Στις 4/1 μπήκαν στο πρόγραμμα με επιτυχία και χωρίς προβλήματα άλλα 51 νοσοκομεία, σήμερα προστίθενται άλλα 55 νοσοκομεία και στις 11/1 τα τελευταία 19 νοσοκομεία στη νησιωτική Ελλάδα».

Προηγούμενο άρθροΕλληνική Λύση: Oλέθριες συνέπειες στην ψυχική υγεία των ανθρώπων τον παρατεταμένο εγκλεισμό
Επόμενο άρθροΤσίπρας σε Σακελλαροπούλου: Ανησυχώ για την αδυναμία διαχείρισης της πανδημίας