Μητσοτάκης: «Μας ανησυχούν οι γιορτές στα σπίτια» – Δήλωσε πως θα εμβολιαστεί στις 27 Δεκεμβρίου

Την ανησυχία της κυβέρνησης για την περίοδο των γιορτών εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προειδοποιώντας παράλληλα για τον κίνδυνο που ελλοχεύει για νέα έξαρση του κορονοϊού.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεχτικοί, προκειμένου «να μην βρεθούμε με έξαρση του ιού», όπως είπε, ενώ τόνισε ότι η μεγάλη ανησυχία, αυτή τη στιγμή, σχετίζεται με τις συναθροίσεις και τις συναντήσεις στα σπίτια.

Επαναλαμβάνοντας την παρότρυνση για γιορτές σε στενό οικογενειακό κύκλο, επεσήμανε ότι «εκεί εντοπίζουμε τη βασική πηγή ανησυχίας».

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι πρώτες δόσεις των εμβολίων θα φτάσουν στην Ελλάδα στις 26 Δεκεμβρίου, ενώ στις 27 Δεκεμβρίου θα γίνουν και οι πρώτοι εμβολιασμοί. Μάλιστα, και ο ίδιος, όπως είπε, θα είναι από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν.

Προηγούμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Επόμενο άρθροΧάος στο Λονδίνο: Ανησυχία από τη μετάλλαξη του κορωνοϊου