Την παροχή έκτακτου βοηθήματος ύψους από 200 έως 300 ευρώ στους συνταξιούχους που δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα στην Κοζάνη. «Θα υπάρξει ένα έκτακτο βοήθημα για τους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις τους από την 1/1/23» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Θα είναι μεταξύ 200 και 300 ευρώ, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης που λαμβάνει ο καθένας» συμπλήρωσε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι οι εξαγγελίες θα γίνουν αύριο από το Οικονομικό Επιτελείο, συμπληρώνοντας ότι: «Η παροχή θα δοθεί εφάπαξ και εκτιμούμε θα προσεγγίσει συνολικά τα 300 εκατ. ευρώ», ωστόσο, όπως τόνισε η οικονομία μας αναπτύσσεται καλύτερα από προσδοκώμενο και είναι υπολογισμένο το δημοσιονομικό κόστος για την παροχή αυτή.

Εκτός από το επίδομα στους συνταξιούχους, ο κ.Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσης:

-Με πληρωμή δύο δόσεωων θα μπορούν να αναβιώσουν οι ρυθμίσεις των 120 δόσεων που είχαν χαθεί για τους φορολογούμενους, ενώ προανήγγειλε ρυθμίσεις που αφορούν σε νέα χρέη που δημιουργήθηκαν κατά τα τελευταία χρόνια

-Επιδότηση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο για όλο του 2023.

Αύριο οι αναλυτικές ανακοινώσεις από τους συναρμόδιους υπουργούς.

Προηγούμενο άρθροΛάβρος ο Κ. Βέλοπουλος:”Απαιτώ από τον Άρειο Πάγο την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων των υπερχρεωμένων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ”
Επόμενο άρθροΑύξηση 200 ευρώ στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τους υγειονομικούς