Μητσοτάκης: 27 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι πρώτοι εμβολιασμοί

Στις 26 Δεκεμβρίου τα πρώτα εμβόλια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, ενώ οι πρώτοι εμβολιασμοί στη χώρα θα αρχίσουν από την επόμενη μέρα, στις 27 δηλαδή, σε πέντε νοσοκομεία.

«Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση την οποία έχουμε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, αναμένεται η έγκριση του πρώτου εμβολίου, θα είναι αυτό της Pfizer στις 22 Δεκεμβρίου. Διανομές στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν αμέσως μετά. Εκτιμούμε ότι οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου θα είναι στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου και από την επόμενη, από τις 27 Δεκεμβρίου, θα μπορούμε να έχουμε τους πρώτους εμβολιασμούς σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα και αμέσως μετά και στη Θεσσαλονίκη» όπως ενημέρωσε ο πρωθυπουργός κατά την πρωινή σύσκεψη στο Επιχειρησιακό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας για τον σχεδιασμό του εμβολιασμού.
Ο πρωθυπουργός παράλληλα αποκάλυψε ποιοι θα είναι οι πρώτοι Έλληνες που θα εμβολιαστούν λέγοντας πως πρόκειται για μία νοσηλεύτρια και έναν ηλικιωμένο.
Προηγούμενο άρθροΡόδος : Συνελήφθη ο 35χρονος που κατηγορείται για κατασκοπεία
Επόμενο άρθροΛένε σε πολίτες (πιθανά κρούσματα) επιστρέψτε στα σπίτια σας και μείνετε μέσα – Ένας μοριακός αναλυτής για όλη τη Δυτική Μακεδονία.» Καταγγελία Μ. Γιαννάκου στον Focus FM.