Μητροπολίτης Κέρκυρας στον Focus FM: Εν διωγμώ η εκκλησία της Κέρκυρας- Θα μπορούσαν με μέτρα και αποστάσεις οι πιστοί να προσκυνήσουν, να ανάψουν ένα κερί, τι έχει το κερί, κορωνοϊό;

Την βαθύτατη πικρία του για την απαγόρευση προσέγγισης ,με μέτρα και αποστάσεις των πιστών στον ναό για προσκύνημα κατά τον τριήμερο εορτασμό του Αγίου Σπυρίδωνος εξέφρασε μιλώντας στον  Focus FM και στην Δέσποινα Μποτίτση ο  Μητροπολίτης Κερκύρας . Όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος κ. Νεκτάριος λόγω της απαγόρευσης οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες και θα ηχούν πένθιμα οι καμπάνες.

«Θα ήμασταν άφρονες και απερίσκεπτοι αν δεν μας προβλημάτιζε το θέμα της υγείας. Προτρέπουμε τους πιστούς να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα που έχουν εξαγγείλει οι επιστήμονες. Το θέμα όμως είναι ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνον, σώμα και υλη. Είναι και πνεύμα, και πολλοί είναι οι άνθρωποι που αισθάνονται το κλείσιμο, την ψυχική κόπωση και ξέρουν ότι μόνον κοντά στον Χριστό και στην εκκλησία μπορούν να ξεκουραστούν.  Αυτό δεν είναι παράλογο και θα  πρέπει αυτό να το κατανοήσουν όλοι».

Ο μητροπολίτης δήλωσε ότι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν οι ναοί με το μέτρο της αναλογικότητας. «Ζήτησα με μάσκα, με μέτρα προστασίας να μπαίνει ένας ένας στον ναό , να προσκυνούν και να βγαίνουν από την άλλη και μου είπαν αυτό αποκλείεται. Σε ακτίνα 200 μέτρων θα είναι αστυνομικός κλοιός. Ούτε κερί δεν θα μπορούν να ανάψουν, το κερί έχει κορωνοϊό; » αναρωτήθηκε.

« Τι θέλετε να φυλάξετε, τους ανθρώπους από τον κορωνοιό ή τους ανθρώπους να μην έρθουν σε επαφή με τον Χριστό, ή με τον Άγιο  ή με την εκκλησία.»

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Μητροπολίτη Κέρκυρας εδώ :

 

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: 89 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις τη Δευτέρα.
Επόμενο άρθροΣύλληψη άνδρα στη Δράμα. Έκρυβε πιστόλια κρότου-αερίου και φυσίγγια στο σπίτι του.