Μήνυμα του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους

Σε μήνυμα του για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους τούρκους ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος τονίζει:

«Σαν σήμερα το 1915 τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο της τουρκικής κυβέρνησης να «εκκαθαρίσει» το αρμενικό έθνος από την επιφάνεια της γης. Μαζί φυσικά με τους γηγενείς Έλληνες του Πόντου, της Ιωνίας, της ανατολικής Θράκης, της Κωνσταντινουπόλεως, της Κύπρου, της Ίμβρου και της Τενέδου.

Ο ηρωισμός και το πάθος του αρμενικού λαού, μας εμπνέει. Η «Επιχείρηση Νέμεσις», θα αποτελεί για πάντα το μνημείο αυτοθυσίας και αγώνα για την δικαίωση των θυμάτων και την πραγματική, παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων.

Η διαχρονική προσφορά επιφανών προσώπων της αρμένικης διασποράς που έθεσαν τους εαυτούς τους και τις περιουσίες τους στην υπηρεσία της μάχης για την αναγνώριση της γενοκτονίας, θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για κάθε Έλληνα, μέχρι και την δική μας δικαίωση. Που δεν είναι άλλη από την παγκόσμια αναγνώριση της διαχρονικής γενοκτονίας του Ελληνισμού από τους τούρκους και την ουσιαστική δικαίωση μέσω επανορθώσεων και επιστροφή περιουσιών.

Αδέλφια μας Αρμένιοι, μαζί θα φυλάξουμε και πάλι τις Θερμοπύλες της ανθρωπότητας, απέναντι στους βαρβάρους.
Δεν ξεχνώ, Ես չեմ մոռանում!»

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή Μητσοτάκη στην Αρμένικη Εθνική Επιτροπή Ελλάδος για την 106η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων
Επόμενο άρθροΕκκενώνεται για να κλείσει ο καταυλισμός παράνομων μεταναστών στο Μαυροβούνι της Λέσβου