Μικρά τρυκ ώστε ο ανεμιστήρας σου να σου χαρίζει περισσότερη δροσιά

Υπάρχουν κάποια μικρά τρυκ που θα κάνουν τον ανεμιστήρα να δροσίζει περισσότερο το χώρο σας τις ζεστές μέρες αλλά και νύχτες του καλοκαιριού.

Ένα απ αυτά είναι η δημιουργία ενός πλευρικού ανέμου, ο οποίος ουσιαστικά βγάζει έξω τον ζεστό αέρα και βάζει μέσα τον δροσερό αέρα.
Βάλτε τον ανεμιστήρα να «κοιτάει» προς το παράθυρο. Ιδανικά καλό θα ήταν πίσω από τον ανεμιστήρα να υπάρχει ανοιχτή πόρτα ή κάποιο άλλο παράθυρο ώστε να δημιουργείται ρεύμα. Με αυτό το τρικ ο ανεμιστήρας σπρώχνει τον ζεστό αέρα προς τα έξω, βάζοντας δροσερό αέρα στο δωμάτιο και βοηθώντας το ρεύμα που δημιουργείται να μπει σε όλο τον χώρο. Αφήστε τον ανεμιστήρα σας να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο και σε αυτή τη θέση για 5 λεπτά τουλάχιστον, ώστε να μπορέσετε να δείτε κάποια σημαντική διαφορά στη θερμοκρασία του δωματίου.
Κρατήστε τα παράθυρα, τις πόρτες και τα στόρια σας κλειστά κατά τη διάρκεια της ημέρας για να αποφύγετε τον καυτό ήλιο να πέσει στο σπίτι σας. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια του βραδιού, ανοίξτε τα παράθυρά σας και τοποθετήστε έναν ανεμιστήρα με τέτοιο τρόπο ώστε να κοιτάζει έξω από το παράθυρό σας, προκειμένου να διώχνει τη θερμότητα προς τα έξω.
Χρησιμοποιήστε έναν δεύτερο ανεμιστήρα, τοποθετημένο προς τα μέσα, για να κυκλοφορήσει δροσερός αέρας στο δωμάτιο.
Η τοποθέτηση ενός κουβά με πάγο μπροστά από έναν ανεμιστήρα είναι εξίσου αποτελεσματική. Καθώς ο αέρας περνά πάνω από τον πάγο, θα παγώσει και θα κυκλοφορεί αναζωογονητικός κρύος αέρας γύρω από το δωμάτιο.
Παγώσετε ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι ενός λίτρου, τοποθετήσετε το σε ένα δίσκο και καλύψετε το με ένα υγρό πανί. Τοποθετήστε το μπροστά από τον ανεμιστήρα, έτσι ώστε το αεράκι να κρυώσει από το παγωμένο μπουκάλι και το δωμάτιό σας να επωφεληθεί από την πιο δροσερή θερμοκρασία.

Προηγούμενο άρθροΒίντεο – Ιταλία: Έξι νεκροί και οκτώ τραυματίες από αποκόλληση στρώματος πάγου στις Άλπεις
Επόμενο άρθροΌταν η Ελλάδα σήκωσε το «τιμημένο» – 18 χρόνια από το έπος του Euro 2004