Μιχάλης Σπύρου: “Ανόητο να γίνεται ο εμβολιασμός σε παιδιά. Τα παιδιά νοσούν πολύ εύκολα, γιατί να τους χορηγησουμε κάτι το οποίο δεν γνωρίζουμε τα αποτελέσματά του;” – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM

Στον Focus FM και στην εκπομπή του Στέφανου Δαμιανίδη φιλοξενήθηκε σήμερα ο Μιχάλης Σπύρου. Ο νευροχειρουργός από την Κύπρο που έδωσε σε γονείς γνωμάτευση για εξαίρεση χρήσης μάσκας του παιδιού τους και δεν τη δεχτηκαν στο σχολείο, χαρακτήρισε “λυπηρό” το περιστατικό και εξήγησε γιατί “είναι πολύ επικίνδυνο όταν το οξυγόνο πέφτει”.

“Ο μικρός είχε πονοκέφαλο. Μετρώντας το οξυγόνο και τους παλμούς του, είχε διαφορά με τη μάσκα. Οι παλμοί ανέβηκαν, το οξυγόνο έπεσε. Έχω την εντύπωση πως όποιος και να βρισκόταν δίπλα μου όταν εξέταζα το παιδί, θα οργίαζε. Είναι απάνθρωπο και εκτός κανόνων, λαμβάνοντας υπόψη οτι δεν χρειάζονται οι μάσκες στα παιδιά, αφού ξέρουμε ότι τα παιδιά και να νοσήσουν δεν θα έχουν πρόβλημα. Να έχεις ένα παιδί με διαταραχές όρασης που να έχει συνέχεια γυαλιά, που έχει χειρουργηθεί με κρεατάκια στη μύτη, με αμυγδαλές να έχει στοματική αναπνοή και να έχει μια μάσκα συνέχεια να την κατεβάζει να πηγαίνει η δασκάλα να την ανεβάζει και να του λέει “πρέπει να τη βάλεις, διαφορετικά θα τιμωρηθείς, θα βγεις έξω”. Και μετά από 15-20 λεπτά να βλέπεις αυτή τη μάσκα γεμάτη σάλια. Να γράφει ο γιατρός “συνιστάται όπως αποφεύγεται η μάσκα” και η δασκάλα να του λέει , “μα ο γιατρός δεν έγραψε επιβάλλεται, έγραψε συνιστάται”. Μα, κυρία μου, ο γιατρός ποτέ δεν έπιβάλλει. Εσείς που διδάσκετε και την ελληνική γλώσσα δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνει το “συνιστάται” από το γιατρό;” αναρωτήθηκε.

“Το οξυγόνο είναι ο ο βασικός συντελεστής για όλο τον μεταβολισμό του ανθρώπου. Όταν ο εγκέφαλος δεν πιάνει κανονικά οξυγόνο, σίγουρα δε μεταβολίζεται σωστά, δεν αναπτύσσεται σωστά και εύκολα μπορεί να πάθει γήρανση. Ειδικά στα παιδιά που το μυαλουδάκι τους αναπτύσσεται, εκεί χρειάζεται οξυγόνο”, ανέφερε ο κος Σπύρου.

Ο νευροχειρουργός από την Κύπρο τοποθετήθηκε και για το εμβόλιο, τις παρενέργειες αλλά και τους ξαφνικούς θανάτους.

“Πολύ πιθανό να έχουμε ξαφνικούς θανάτους, ασθένειες, εμβολές, διότι η εξέλιξη της όλης κατάστασης και του ιού αλλά και της λεγόμενης προληπτικής θεραπείας που είναι το εμβόλιο, δεν μελετούνται. Όταν βγαίνεις στους δρόμους και κάνεις εμβόλια, δε ξέρεις ο καθένας τι προβλήματα έχει, δεν ξέρεις τι γίνεται. Είναι πολύ λογικό ο κόσμος να έχει υποψίες. Πως έχουν αναλάβει τα κράτη την ευθύνη από τη στιγμή που η ίδια η εταιρία δεν έχει αναλάβει την ευθύνη;” σημείωσε.

“Εάν θα κάνουμε εμβόλιο μία φορά το χρόνο ή δέκα φορες το χρόνο, ας είναι. Να είναι όμως ελεύθερο να το κάνει όποιος θέλει. Κι αυτός που δεν το κάνει δεν είναι απομονωμένος και το μίασμα της κοινωνίας. Υπάρχει περίπτωση κάποιος να κάνει το εμβόλιο και να μην έχει καμία ανταπόκριση ο οργανισμός του. Τα ευλογημένα τα αντισώματα θα έπρεπε να τρέξουμε να δούμε αν υπάρχουν. Για να δούμε αν και πότε πραγματικά επηρεάζει ο εμβολιασμός τον οργανισμό, εάν μπορεί αν τον βοηθήσει ή όχι. Και εφόσον μπήκε σαν πείραμα αυτό – διότι για μένα είναι πείραμα, από τη στιγμή που οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν έχουν δώσει το τελικό τους συμπέρασμα – να βοηθήσουμε και τις εταιρίες, να βοηθήσουμε και το εμβόλιο” όσο για τον εμβολιασμό στα παιδιά, είναι ανόητο, πολύ ανόητο να γίνεται. Τα παιδιά αν νοσήσουν, νοσούν πολύ εύκολα. οπότε γιατί να τους χορηγησουμε κάτι το οποίο δεν γνωρίζουμε τα αποτελέσματά του;” κατέληξε ο ίδιος.

Προηγούμενο άρθροΕβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στον δήμο Νεάπολης-Συκεών
Επόμενο άρθροΚυρ. Μητσοτάκης: Επανεπιβεβαιώσαμε τη στήριξη της ΕΕ στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας