Στην αναστάτωση που δημιουργήθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσκομείο Θεσσαλονίκης απο ένα τραγικό συμβάν αλλά και στον απόηχο του που έχει να κάνει με τη σύλληψη μιας γιατρού η οποία δεν ήταν καν παρούσα στο συμβάν αναφέρθηκε σήμερα μιλώντας στον Κώστα Τουτσίδη και στην εκπομπή του Focus FM, “Focus Σαββατοκύριακο” ο πρέοδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν την Πέμπτη απόγευμα στην κλινική κορονωιού του νοσοκομείου – που όπως καταγγέλεται ανέπτυξε κλινική κορονωϊού για νοσηλευόμενους ψυχικά ασθενείς που είναι θετικοί, χωρίς να έχει καμία υποδομή και επαρκή προσωπικό –  ψυχικά ασθενής σε διέγερση επιτέθηκε σε άλλο συνασθενή.

Για να αποφύγει την επίθεση ο συνασθενής έπεσε στο κενό από το παράθυρο της κλινικής που είναι σχεδόν πρώτος όροφος με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του. Μία άλλη ασθενής παρούσα στην επίθεση με σοβαρά παθολογικά νοσήματα κατέληξε λίγη ώρα μετά.

Απο τους συγγενής της θανούσας υπεβλήθη μύνηση με αποτέλεσμνα η αστυνομία να παέι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο για να συλλάβει έναν υπεύθυνο. Εκείνη την ώρα ήταν εκεί στη κλινική μία επικουρική γιατρός ψυχίατρος και συνελήφθη ως υπεύθυνη ενώ δεν ήταν καν παρούσα στο περιστατικό. Η γιατρός κρατείται από την Παρασκευή στο αστυνομικό τμήμα για να περάσει αυτόφωρο τη Τρίτη.

Παράλληλα ο πρόεδορς της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρθηκε για άλλη μια φορά με την ευκαιρία και στην πολύ άσχημη κατασταση και τις τραγικές ελλέιψεις που επικρατούν γενικά στα Ελληνικά νοσοκομεία κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου και για το θέμα της ενέργειας  αφού τα περισσότερα λειτουργούν με φυσικό αέριο.

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί και πάλι στους 18.000 περιπου αθενείς που έχασαν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ καθώς και στους χιλιάδες υγειονομικούς που συνεχίζουν να τελούν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης και κινδυνεύουν με απόλυση.

Ακούστε ολόκληρη την πολύ ενδιοαφέρουσα συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί:

Προηγούμενο άρθροΠως θα πληρωθούν όσοι δουλεύουν αύριο Καθαρά Δευτέρα
Επόμενο άρθροΒλ. Πούτιν σε Τ. Ερντογάν: «Η στρατιωτική επιχείρηση θα σταματήσει μόνο αν οι Ουκρανοί σταματήσουν να πολεμούν και οι ρωσικές απαιτήσεις ικανοποιηθούν»