Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει νέα εισροή Σύρων προσφύγων μετά τους σεισμούς»

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει μια νέα εισροή προσφύγων από τη Συρία μετά τον καταστροφικό σεισμό της περασμένης εβδομάδας», δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Ισχυρισμοί ότι υπάρχει μια νέα εισροή προσφύγων από τη Συρία προς την Τουρκία (μετά τον σεισμό) δεν είναι αληθινοί. Δεν θα το επιτρέψουμε, αυτό αποκλείεται», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα.

«Η ανθρωπιστική βοήθεια στις περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από αντάρτες παραδίδεται μέσω του συνοριακού περάσματος Μπαμπ αλ Χάουα και η Τουρκία είναι έτοιμη να ανοίξει δύο νέα συνοριακά περάσματα από την επαρχία Κιλίς μετά τον σεισμό. Όλες αυτές οι συνοριακές διελεύσεις προορίζονται για ανθρωπιστική βοήθεια. Αυτό δεν σημαίνει ότι Σύροι έρχονται στην Τουρκία μέσω αυτών των σημείων διέλευσης. Διευκολύνουμε την ανθρωπιστική βοήθεια για τους Σύρους, αλλά δεν επιτρέπουμε μια νέα εισροή Σύριων προσφύγων. Αυτά είναι δύο ξεχωριστά ζητήματα », είπε επίσης ο Τσαβούσογλου.

 

Προηγούμενο άρθρο13χρονος ανασύρθηκε ζωντανός από τα συντρίμμια 182 ώρες μετά τον σεισμό στην Τουρκία
Επόμενο άρθροΕλληνική Λύση: «Νέες δηλώσεις εξαπάτησης του Πρωθυπουργού στην Κοζάνη, αλλά και μια αλήθεια»