Μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού η Ρούλα Πισπιρίγκου

Στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού μεταφέρθηκε λίγο πριν τις 09:00 το πρωί η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κρίθηκε χθες ομόφωνα προφυλακιστέα για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα παραμείνει για δύο ημέρες σε καραντίνα, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο για τον κορονοϊό και στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο κελί στην ΣΤ πτέρυγα των φυλακών. Η 33χρονη θα προαυλίζεται και θα σιτίζεται μόνη της, ενώ δεν θα υπάρχει ούτε καν οπτική επαφή με τις υπόλοιπες κρατούμενες. Σε ό,τι αφορά στον προαυλισμό της, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνεται σε συγκεκριμένες ώρες ούτως ώστε να αποφευχθεί η οποιαδήποτε επαφή με άλλες κρατούμενες.

Οι φυλακές του Κορυδαλλού προκρίθηκαν για δύο λόγους:

Πρώτον, διότι η ανάκριση για την «ανθρωποκτονία από πρόθεση» της Τζωρτζίνας συνεχίζεται και ενδεχομένως απαιτηθούν περαιτέρω εξηγήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη 18η ανακρίτρια Αθηνών, την ίδια στιγμή που ήδη έχουν τεθεί στο εισαγγελικό μικροσκόπιο οι θάνατοι και των άλλων δύο κοριτσιών, της Ίριδας και της Μαλένας.

Δεύτερον, διότι στις φυλακές Ελεώνα Θηβών η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν «ανεπιθύμητη», γεγονός που είχε εκφραστεί από τις περίπου 320 κρατούμενες του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στις αρχές αναφορικά με την ασφάλεια της 33χρονης.

Προηγούμενο άρθροΧωρίς συγκοινωνία αύριο η Θεσσαλονίκη – Απεργία 24 ωρών
Επόμενο άρθρο«Ο μισθός δε φτάνει, ο λογαριασμός δε βγαίνει» – Σε απεργιακό κλοιό αύριο η χώρα