Μετά την Silicon Valley κατέρρευσε και η αμερικανική Signature Bank

Έκτακτα μέτρα ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές προκειμένου να σταματήσει μια πιθανή τραπεζική κρίση, μετά την κατάρρευση της Silicon Valley, διαβεβαιώνοντας τους καταθέτες της ότι θα τους επιτρέψουν να ανακτήσουν τις καταθέσεις τους ήδη από σήμερα.

Την ίδια ώρα και δεύτερη τράπεζα, αυτή τη φορά η Signature Bank, περνάει στα χέρια των εποπτικών αρχών, με το υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών να ξεκαθαρίζει ότι όλοι οι καταθέτες της θα λάβουν τα χρήματά τους στο ακέραιο.

Οι υπεύθυνοι για την πτώχευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank θα «λογοδοτήσουν», δεσμεύθηκε χθες Κυριακή ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.
«Δεσμεύομαι σθεναρά ότι οι υπεύθυνοι για αυτό το χάλι θα λογοδοτήσουν πλήρως και ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να ενισχυθεί η εποπτεία και η ρύθμιση των μεγαλύτερων τραπεζών ώστε να μην ξαναβρεθούμε σε αυτή τη θέση», τόνισε ο κ. Μπάιντεν σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του.

«Ο αμερικανικός λαός και οι αμερικανικές επιχειρήσεις μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη πως οι αποταμιεύσεις τους θα είναι εκεί όταν τις χρειάζονται», διαβεβαίωσε εξάλλου ο αμερικανός πρόεδρος.

Προηγούμενο άρθροΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού: Κλείνει σήμερα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Χωρίς ρεύμα καταναλωτές στα δυτικά