Μέση Ανατολή: Κλιμακώνεται ο πόλεμος Ισραήλ – Παλαιστινίων

Κλιμακώθηκε κατά την διάρκεια της νύχτας ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστίνιων της Λωρίδας της Γάζας.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, επέβαλε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην πόλη Λοντ όπου όπου ένας άνδρας περίπου 40 ετών και ένα κορίτσι σκοτώθηκαν όταν ρουκέτα χτύπησε το αυτοκίνητό τους, σύμφωνα με την αστυνομία.

Νέα έκτακτη συνεδρίαση σήμερα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η δεύτερη μέσα σε τρεις ημέρες. Θα διεξαχθεί έπειτα από πρωτοβουλία της Τυνησίας, της Νορβηγίας και της Κίνας.

Την έντονη ανησυχία του για την κλιμάκωση της βίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και ζητά από τις δυο πλευρές να σταματήσουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ:

«Η Ελλάδα εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις εναντίον αμάχου πληθυσμού στο Ισραήλ, οι οποίες είναι καταδικαστέες και καλεί για τον άμεσο τερματισμό τους.

Παράλληλα, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, υπογραμμίζουμε εκ νέου την ανάγκη όπως όλες οι πλευρές προβούν σε ενέργειες που θα οδηγήσουν σε άμεση αποκλιμάκωση. Επίσης θα πρέπει να καταβληθούν ενέργειες για την αποφυγή περαιτέρω θυμάτων μεταξύ του άμαχου πληθυσμού.

Προηγούμενο άρθροΗλικιωμένος με προβλήματα υγείας δέχθηκε επίθεση από οδηγό του ΟΑΣΘ όπως καταγγέλει ο γιός του
Επόμενο άρθροAίθριος σήμερα ο καιρός με αραιές νεφώσεις