Μεσαιωνικές καταστάσεις! Προϊστάμενοι σε ρόλο ιεροεξεταστών στα νοσοκομεία!

Θέματα της επικαιρότητας σχετικά με τον τομέα της υγείας σχολίασε ο γιατρός Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, μιλώντας στον “αέρα” του FOCUS FM 103.6 και τον Στέφανο Δαμιανίδη.

Αρχικά, συζητήθηκε η διάδοση της λίστας εργαζομένων γιατρών σε νοσοκομείο της χώρας, όπου αναγράφονταν δίπλα από τα ονόματα των γιατρών ο αριθμός των δόσεων εμβολίου που έχουν κάνει, παραβιάζοντας σαφώς το απόρρητό τους:

«Σε ένα κράτος Δικαίου, υπάρχει το προσωπικό απόρρητο, όχι μόνο για θέματα υγείας. Σε ένα κράτος, όμως, όπου η μη τήρηση του απορρήτου είναι…. απόρρητη, σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, τι να περιμένει κανείς. Έχουν καταλυθεί όλα και ζούμε μέσα στο ψέμα».

«Το μέτρο είναι γραφικό έως γελοίο, γιατί σκεφτείτε ότι η τρίτη δόση έγινε στα τέλη του 2021, έχει περάσει ενάμισι χρόνος. Έχει αχρηστευθεί η “προστασία” του εμβολίου σε όσους εμβολιάστηκαν. Πρακτικά και αυτοί ανεμβολίαστοι είναι. Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζεται αυτό το εκδικητικό μέτρο με τα τεστ(…) Δε ξέρω τι προσπαθεί να δείξει ο κ. Πλεύρης, δεδομένου ότι τα τεστ ισχύουν και για όσους νοσηλεύονται και για τους συνοδούς τους. Προφανώς, εγώ θεωρώ ότι εκείνοι που θα μας “έσωζαν” από την πανδημία, ντρέπονται από την αποτυχία να μας σώσουν και παίρνουν μέτρα επιπλέον, απλά για να παίρνουν», πρόσθεσε ο κ. Φαρσαλινός.

Για την απουσία παρέμβασης του Εισαγγελέα, ώστε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τα “ψέματα που διέδιδαν κατά την περίοδο της πανδημίας”, o προσκεκλημένος είπε:

«Κάθε μέρα “βομβαρδιζόμασταν” με μηνύματα ότι θα πεθάνουμε από τον κόβιντ και ότι δεν είμαστε ασφαλείς. Ακόμα κυκλοφορούν άτομα που φορούν γάντια και μάσκα μέσα στο αυτοκίνητο. Οι τρομοκρατημένοι αυτοί άνθρωποι δεν υπάρχουν στα μάτια του Εισαγγελέα και η πληροφόρηση των αρμοδίων για τον κόβιντ ήταν αξιόπιστη»

Αναφορικά με τις ελλείψεις που παρατηρούνται σε φάρμακα ακόμη και σήμερα, παρά τις διαβεβαιώσεις Πλεύρη ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπίζονταν έγκαιρα, ο κ. Φαρσαλινός τόνισε:

«Στις 4 Ιανουαρίου 2023, ο κ. Πλεύρης έλεγε ότι θα έχει εξομαλυνθεί η αγορά ως προς τις ελλείψεις σε αντιβιοτικά, αντιπυρετικά και παιδικά εισπνεόμενα. Θα σας πω πως πριν από πέντε ημέρες γύρισα όλα τα φαρμακεία της πόλης για να βρω ένα παιδικό φάρμακο Augmentin. Το ίδιο συνέβη σε γνωστό μου δέκα ημέρες πριν. Έχουμε Απρίλιο και συνεχίζουν οι ελλείψεις στα φάρμακα. Απλά, δεν ασχολούνται οι δημοσιογράφοι. Το κλίμα μου θυμίζει Βόρεια Κορέα. “Συμβαίνει μόνο ότι σας λέμε”»

Τέλος, για μια μελέτη που κυκλοφόρησε από τμήμα του Πολυτεχνείου της Κρήτης, αναφορικά με την αυξημένη θνησιμότητα και τα αίτια αυτής, με τη λέξη “εμβόλιο” να απουσιάζει από αυτήν, επισήμανε:

«Εγώ δεν είδα την πραγματική μελέτη, μόνο από ρεπορτάζ ενημερώθηκα, οπότε δε γνωρίζω ακριβώς το περιεχόμενο(…) Το ζήτημα είναι το εξής: ότι αποδίδουν την αυξημένη θνησιμότητα στον κόβιντ, προφανώς βάσει του ορισμού που έδωσε ο ΕΟΔΥ, ο οποίος ήταν ένας ορισμός-παρωδία, δηλαδή ακόμη και περιστατικά που αφορούσαν άλλα αίτια, όπως έμφραγμα, τα θεωρούσαν κόβιντ. Επομένως, δε μπορεί να υπάρχει αξιόπιστη ανάλυση για το αν υπάρχει αυξημένη θνησιμότητα στην Ελλάδα και που οφείλεται»

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Προηγούμενο άρθροΈνοχος κρίθηκε από το δικαστήριο ο 51χρονος από το Ρέθυμνο που ασέλγησε στην 2,5 ετών κόρη του
Επόμενο άρθροΦωτιά σε κτίριο του Ρωσικού υπουργείου άμυνας