Η ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και της 6ης προβλήτας με την ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2024. Πρόκειται για ένα δύσκολο τεχνικά έργο, «κολλημένο» από το 2010, που είχε επανεκκινήσει το 2021.

Επισκεπτόμενος σήμερα το εργοτάξιο, ο υφυπουργός Μεταφορών, αρμόδιος για θέματα Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, δήλωσε πως οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, με προοπτική το έργο «να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2024».

Με την νέα σύνδεση η κυκλοφορία από ΠΑΘΕ και Εγνατία Οδό προς τον 6ο Προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και αντίστροφα, θα διεξάγεται μέσω οδογέφυρας απρόσκοπτα, χωρίς να παρεμβάλλονται ισόπεδοι κόμβοι και σηματοδότες.

Έτσι, θα αποσυμφορηθεί η περιοχή της Δυτικής εισόδου της Θεσσαλονίκης, καθώς ο φόρτος των οχημάτων μεταφορών προς το Λιμένα θα εκτρέπεται νωρίτερα, από την περιοχή της συμβολής της Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού της Θεσσαλονίκης με τον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.

Επιπλέον θα επιτευχθεί η άμεση αποφόρτιση του τοπικού οδικού δικτύου από τις κινήσεις βαρέων φορτηγών και η αποκατάσταση της τοπικής κυκλοφορίας της οδού Καλοχωρίου με τον ΠΑΘΕ, στην κατεύθυνση προς Αθήνα, και αντίστροφα καθώς και τη σύνδεση του 6ου Προβλήτα με το Καλοχώρι και αντίστροφα.

Προηγούμενο άρθροΕΛΣΤΑΤ – Στο 3% υποχώρησε ο πληθωρισμός στον Απρίλιο – Αυξήσεις κατά 11,4% στα τρόφιμα
Επόμενο άρθροΣτουρνάρας: Δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για τις προεκλογικές εξαγγελίες