Μίγμα για ψησταριά ανακαλεί ο ΕΦΕΤ, ως ακατάλληλο προς βρώσιν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση,

Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής  Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος  «Επίσημος Έλεγχος για την παρουσία αλλεργιογόνων ουσιών σε ορισμένα είδη  τροφίμων» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία:  «ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΨΗΣΤΑΡΙΑ- MIX FOR BARBEQUE» με την επωνυμία ANATOLI ,  με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση 31/5/2024 και αριθμό παρτίδας LOT 5131821TS προέλευσης Ε.Ε. σε μεταλλικό περιέκτη των 40 γραμμαρίων, που  συσκευάζεται και διανέμεται στην Ελλάδα από την ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ  Α.Β.Ε.Ε., με έδρα την Μεταμόρφωση Αττικής, οδός Ρ. Φεραίου 32 και Ψυχάρη.

Το προϊόν, εξετάσθηκε από το Β’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών,  της Γενικής Διεύθυνσης του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., όπου  διαπιστώθηκε ότι περιέχει γλουτένη. 

Επειδή το εν λόγω προϊόν δεν φέρει σχετική με την γλουτένη ένδειξη στην  επισήμανση, ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της  συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι  σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε δημητριακά  που περιέχουν γλουτένη και έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση  του οποίου αποτυπώνεται παρακάτω, να μην το καταναλώσουν.

Προηγούμενο άρθροΔ. Κατσίμπα: Σε λίγο θα έχουμε πανδημία εμβολιασμένων – Λάθος η πολιτική του “αφήνω ελεύθερο τον εμβολιασμένο” – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM
Επόμενο άρθροΚαλαμαριά: Μέχρι την Παρασκευή η ολοκλήρωση αποστολής των κωδικών απογραφής