Μεγάλη πυρκαγιά στην Πεντέλη – Εκκενώνεται το Ντράφι – Στα πρώτα σπίτια η φωτιά

Φωτογραφία Αρχείου

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα μεγάλη πυρκαγιά στην Πεντέλη που ξεκίνησε από την περιοχή του Νταού Πεντέλης πάνω από τη Μονή Παντοκράτορος.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί μέχρι στιγμής 78 πυροσβέστες με 22 οχήματα και και πέντε πεζοπόρα τμήματα ενώ απο αέρος συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα του Ελληνικού Στρατού.

Ωστόσο προβλημα υπήρξε με τα περιβόητα αεροσκάφη Air-tractor καθώς δεν μπορούν να πετάξουν λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων και αναμένονται canadair Που σηκώθηκαν από Θεσσαλονίκη.

Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και 28 Ρουμάνοι δασοκομάντος με τον εξοπλισμό τους.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι 9 μποφόρ που δυσκολεουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων με αποτέλεσμα η φωτιά να είναι ανεξέλεγκτη ενώ γίνεται μεγάλη προσπάθεια να ελεγθεί η φωτιά πριν πέσει το σκοτάδι και σταματήσουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.

Απο το 112 στάλθηκε αρχικά μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη να είναι σε ετοιμοτητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών ενώ με δεύτερο μήνυμα δόθηκε εντολή εκκένωσης από το Ντράφι προς Παλληνη καθώς η φωτιά καίει τα πρώτα σπίτια. Εκτεταμένες ζημιές αναφέρθηκαν ήδη σε 4 σπίτια. Πριν απο λίγα λεπτά με τρίτο κατα σειρά μήνυμα δόθηκε εντολή εκκένωσης και της Ανθούσας.

Μεγάλη κινητοποίηση επικρατεί και στην ΕΛ.ΑΣ για να διευκολύνει την απομάκρυνση των κατοίκων.

Σε διακοπή της κυκλοφορίας έχει προχωρήσεις η ΕΛΑΣ σε δρόμους στην περιοχή της Πεντέλης λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει.

Ειδικότερα αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε:

-Περιφερειακή Οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση ‘Αγιος Πέτρος

-Στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι

-Στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας και Φίλωνος προς Ντράφι

-Στην οδό Αναπαύσεως και Κλεισθένους προς Πεντέλη.

Προηγούμενο άρθροΕυάγγελος Κρητικός: «Σε εξέλιξη χιλιάδες πλειστηριασμοί ακινήτων – 120.000 μέχρι το τέλος του 2023»
Επόμενο άρθροΠύρινος όλεθρος σε Πεντέλη, Παλλήνη και Γέρακα – Καίγονται σπίτια