Μεγάλη άνοδος στην αγορά κρυπτονομισμάτων-Που οφείλεται η υπεραπόδοσή τους

Συνεχίζει την ανοδική του πορεία το Bitcoin φτάνοντας χθες για λίγο πάνω από τα 44.000 δολάρια για πρώτη φορά από τις 17 Φεβρουαρίου, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία ενισχύει τη ζήτηση για κρυπτονομίσματα.

Το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα σημείωσε άνοδο έως και 6% στα 44.183 δολάρια και διαπραγματεύθηκε στα 43.400 δολάρια στις 12:54 μ.μ. στο Χονγκ Κονγκ.

Η υπεραπόδοση του Bitcoin τις τελευταίες ημέρες με την κλιμάκωση των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία και την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, ενισχύει τους «ταύρους» της αγοράς κρυπτονομισμάτων.
Ο Άνταμ Φάρθινγκ, Chief Risk Officer για την Ιαπωνία στην εταιρεία εμπορίας κρυπτονομισμάτων B2C2, είπε ότι το Bitcoin θα μπορούσε να «αποσυνδεθεί από το ρίσκο» και να αρχίσει να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης ως αντιστάθμισμα εν μέσω γεωπολιτικής αστάθειας και πληθωριστικών πιέσεων.
«Το Bitcoin μπορεί να επωφεληθεί από την αστάθεια που πιθανότατα θα πλήξει το δολάριο και το ευρώ» ως αποτέλεσμα της επιδείνωσης των διεθνών εντάσεων, δήλωσε ο Λούις Κάραν, διευθύνων σύμβουλος της Gigabyte Investment, σε ανάρτηση του στο LinkedIn την Τρίτη.
Όπως αναφέρει το CNBC, η αγορά κρυπτονομισμάτων κινήθηκε ανοδικά τη Δευτέρα, αφότου το Αμερικανικό ΥΠΟΙΚ επέβαλε νέες κυρώσεις κατά της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσσίας. Το Bitcoin σημείωσε άλμα 10,4% στα 41.807,16 δολάρια, ενώ το ether ενισχσύθηκε 7,6% στα 2.826,54 δολάρια. Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν απότομα κατά την έναρξη της συνεδρίασης και στη συνέχεια ανέκτησαν μεγάλο μέρος τωνζημιών τους.
«Στο παρελθόν, υπήρξε ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της ρευστοποίησης παραδοσιακών περιουσιακών στοιχείων και της πτώσης των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων», δήλωσε στέλεχος της Valkyrie Funds και πρόσθεσε «Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται προς το παρόν και το κρίσιμο τεστ είναι να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί αυτό το μοτίβο. Αν αυτό συμβεί, θα μπορούσαμε δυνητικά να είμαστε στο σημείο καμπής που πολλοί περίμεναν, όπου το bitcoin και άλλα νομίσματα έχουν ίσως γίνει mainstream».

Προηγούμενο άρθροΚ. Φαρσαλινός: “Τη νύφη θα την πληρώσει τελικά η Ευρώπη που αποδεικνύεται ανεπαρκέστατη και οι πολιτικοί της επικίνδυνοι” – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM
Επόμενο άρθροΔιάγγελμα Τ.Μπάιντεν: Χαρακτήρισε «δικτάτορα» τον Πούτιν – «Δεν έχει ιδέα τι τον περιμένει»