Για ακόμα ένα βράδυ οι κάτοικοι της Ρόδου, της Κέρκυρας, της Καρύστου, και των Δερβανακίων Αχαΐας ήταν αντιμέτωποι με πύρινα μέτωπα, καθώς σημειώθηκαν αρκετές αναζωπυρώσεις με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές να παλεύουν αδιάκοπα για να τις περιορίσουν.

Στο μέτωπο της Καρύστου υπήρχε μεγάλη αναζωπύρωση στο Πλατανιστό γι’ αυτό το λόγο πριν τις 2 τα ξημερώματα εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους για εκκένωση προς Κάρυστο. Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν τις ρίψεις από αέρος δύο αεροσκάφη. Μάχη με τις φλόγες δίνουν, επίσης, 93 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρο και 32 οχήματα.

Μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κέρκυρα με τις αναζωπυρώσεις, οι κυριότερες από τις οποίες εντοπίζονται στα βορειοανατολικά του νησιού στις περιοχές Βιγγλατούρι, Περίθεια και Λαυκί χωρίς μέχρι στιγμής ν’ απειλούν κατοικημένες περιοχές.

Στην Ρόδο κατά την διάρκεια της νύχτας δόθηκε μάχη με την φωτιά στο Γεννάδι και στο Βάτι, όπως επίσης δύσκολη ήταν η κατάσταση σε Μάλωνα και Μάσσαρι. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν ιδιαίτερα το έργο των επίγειων δυνάμεων, ενώ δημιουργούν νέες αναζωπυρώσεις.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν στην Ρόδο να πραγματοποιούν ρίψεις νερού δυο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, αλλά σταδιακά κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να αυξηθούν.

Μικρές αναζωπυρώσεις στο Φαράγγι του Βουραϊκού κρατούν σε εγρήγορση τις δυνάμεις της πυροσβεστικής στο Αίγιο.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας από σήμερα – Στους 44 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία
Επόμενο άρθροΑκραίος κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορίας 5, σήμερα για δύο περιφέρειες της χώρας