Με τους πυραύλους «Στιλέτο» Kh-47M2 Kinzhal και ταχύτητα 10 Mach έπληξαν οι Ρώσοι αποθήκη πυραύλων και πυρομαχικών για αεροσκάφη στην Ουκρανία

Οι Ρωσικοί πύραυλοι Kh-47M2 Kinzhal, με τους οποίους βομβαρδίστηκε στρατιωτική αποθήκη στη δυτική Ουκρανία, θεωρούνται «ανίκητοι» από τα συστήματα της Δύσης, τονίζει η Μόσχα.

Σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας αναφερεται η χρήση των υπερηχητικών πυραύλων Kh-47M2 Kinzhal, οι επονομαζόμενοι «στιλέτο», για να επιτευχθεί η καταστροφή υπόγειας αποθήκης πυραύλων και πυρομαχικών για αεροσκάφη, σε χωριό του Ιβάνο-Φράνκιβσκ, στη δυτική Ουκρανία.

Ανέφερε επίσης ότι καταστράφηκαν εξοπλισμός ραδιοεπικοινωνιών και κέντρα αναγνώρισης κοντά στο λιμάνι της Οδησσού, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Οι συγκεκριμένοι πύραυλοι, έχουν εμβέλεια 1.250 μιλίων, μπορούν να φέρουν και πυρηνικές κεφαλές, ενώ μπορούν να εκτοξευθεί από βομβαρδιστικά Tu-22M3 ή αναχαιτιστικά MiG-31K. Μπορούν επίσης να κάνουν ελιγμούς σε όλη τη διάρκεια της πτήσης τους και αναπτύσσουν ταχύτητα ως και 10 Mach.
Η χρήση τους στον πόλεμο στην Ουκρανία έγινε για πρώτη φορά όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Προηγούμενο άρθρο4η δόση εμβολίου υποχρεωτική για όλους προανήγγειλε ο Θ. Βασιλακόπουλος
Επόμενο άρθροΤροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό σε περιοχή της Πέλλας