Με το κόστος ενέργειας να “έχει πάρει φωτιά”.. για “ενεργειακή επάρκεια” και “χαμηλότερες τιμές” έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Ρεβυθούσα

Για εξασφάλιση ενεργειακής επάρκειας της χώρας, και χαμηλότερες τιμές ενέργειας, έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα το πρωί, κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του τερματικού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στο νησί της Ρεβυθούσας.

«Πρώτο μέλημα της Κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει την ενεργειακή επάρκεια της χώρας. Ταυτόχρονα αγωνιζόμαστε για να μπορούμε να πετύχουμε όσο το δυνατόν χαμηλότερες τιμές ενέργειας για τους καταναλωτές, για τα νοικοκυριά και για τις επιχειρήσεις», ανέφερε συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός.

Ο Τερματικός Σταθμός Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου της Ρεβυθούσας είναι ο μοναδικός Τερματικός Σταθμός ΥΦΑ στην Ελλάδα. Διαθέτει συνολική χωρητικότητα αποθήκευσης 225.000 m3 ΥΦΑ, αποτελούμενος από δύο δεξαμενές των 65.000 m3 η κάθε μία και μία μεγαλύτερη, χωρητικότητας 95.000 m3.

Η αποβάθρα της Ρεβυθούσας μπορεί να φιλοξενήσει πλοία από 25.000 έως 266.000 m3 ΥΦΑ, μέγεθος που αντιστοιχεί στα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς ΥΦΑ στον κόσμο, με μήκος περίπου 355 μέτρων.

Προηγούμενο άρθροΟι Ελληνικές αρχές δέσμευσαν Ρώσικο δεξαμενόπλοιο ανοιχτά της Καρύστου στο πλαίσιο των κυρώσεων της Ε.Ε
Επόμενο άρθροΑνακαλείται από τον Ε.Ο.Φ παρτίδα σιροπιού για τον βήχα