Με τιμή «φωτιά» η διάθεση του επιδοτούμενου πετρελαίου θέρμανσης

Προβληματισμός επικρατεί στους καταναλωτές για το πώς θα ζεσταθούν τον φετινό χειμώνα με τις τιμές φυσικού αερίου και πετρελαίου στο κόκκινο.

Σήμερα ξεκίνησε η διάθεση ωστόσο η κίνηση είναι υποτονική. Εκτιμάται ότι θα πωλείται κοντά στο 1.45 το λίτρο ωστόσο οι τιμές αναμένονται υψηλότερες στην επαρχία σε σχέση με τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης είναι υψηλότερη κατά 18% με 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή πρώτη μέρα διάθεσης του καυσίμου, οπότε και είχε βγει με μία μέση τιμή στα 1,16 ευρώ το λίτρο. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η ΚΥΑ με τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις του επιδόματος θέρμανσης.

Την ίδια στα 11 λεπτά ανά κιλοβατώρα διαμορφώνεται η τιμή του φυσικού αερίου για την οικιακή κατανάλωση τον Οκτώβριο. Με τα δεδομένα αυτά, η τιμή του φυσικού αερίου προκύπτει 20% χαμηλότερη σε σχέση με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΕργασίες συντήρησης ηλεκτροφωτισμού από την είσοδο της Περαίας μέχρι την έξοδο των Νέων Επιβατών
Επόμενο άρθροΟ Αλ.Τσίπρας για Αλ. Νικολαϊδη: «Σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία στους Ολυμπιακούς, μα ακόμη πιο ψηλά τα όμορφα ιδανικά της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης στους αγώνες της ζωής»