Με τιμές – φωτιά ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης – Στο 1.60 στα μεγάλα αστικά κέντρα – Θα ξεφύγει στην επαρχία // Γ. Ασμάτογλου στον Focus FM

Με τιμές – «φωτιά» αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

Η τιμή του αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,60 ευρώ ανά λίτρο όπως εκτίμησε μιλώντας στον Focus FM 103.6 και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο αντιπρόεδρος Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου.

«Στις 15/10 ξεκινά η διακίνηση του πετρελαίου θέρμανσης. Είχαμε πει ότι θα ξεκινούσε περίπου στο 1,28, μετά 1,32 και κάθε φορά που τα λέμε πάμε όλο και περισσότερο. Και τώρα αυτό που βλέπω και μπορώ να σας μεταφέρω είναι ότι ίσως φτάσει και πολύ πάνω από το 1,50.  Γιατί οι αυξήσεις οι οποίες θα μπουν μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα είναι τουλάχιστον των 10 λεπτών. Αν πάμε και στην άλλη βδομάδα θα είναι άλλα 5 λεπτά, που σημαίνει ότι τα 25 λεπτά αυτά τα οποία λέγαμε στο παρελθόν που δίνει η κυβέρνηση, θα εξανεμιστούν», σημείωσε.

«Αυτές οι τιμές για τα μεγάλα αστικά κέντρα, γιατί στην επαρχία και ειδικά στην νησιωτική χώρα η τιμή του θα ξεφύγει. Πως θα ζεσταθεί ο κόσμος» αναρωτήθηκε.

«Το υπουργείο ανάπτυξης πρέπει να δει να συγκρατήσει αυτή τη μεγάλη άνοδο και σε κάθε περίπτωση η επιδότηση στο θέρμανσης πρέπει να μείνει μέχρι τέλος της περιόδου» υπογράμμισε ο κ. Ασμάτογλου.

Όπως τόνισε, στην επαρχία και ειδικά στην νησιωτική χώρα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα «ξεφύγει» αν υπολογιστούν και τα μεταφορικά.

Όσον αφορά στα καύσιμα κίνησης, ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί οι τιμές στην βενζίνη περίπου έξι με επτά λεπτά το λίτρο ενώ στο πετρέλαιο κίνησης οι αυξήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες και αναμένονται κι άλλες.

«Αυτό σημαίνει ότι θα επιβαρύνει για άλλη μια φορά, τα καταναλωτικά αγαθά και τα αγαθά πρώτης ανάγκης» σημείωσε ο ίδιος.

«Δυστυχώς πλήττονται οι μεταφορείς και ο παραγωγικός τομέας. Θα υπάρξουν αντιδράσεις από τις μεταφορικές εταιρείες, από τους μεταφορείς, που δεν ξέρουμε πού θα φτάσουν», κατέληξε.

Προηγούμενο άρθροΞεκινούν εργασίες στην ΕΟ Θεσσαλονίκης – Μουδανιών και στην επαρχιακή της Κασσάνδρας
Επόμενο άρθροΔήμος Λαγκαδά: Χαμηλή πίεση νερού αύριο σε 4 περιοχές λόγω εργασιών