Με πλαφόν πωλούνται κάποια τρόφιμα στην Ιταλία για να μη γίνονται αλόγιστες μαζικές αγορές

Κάποια ιταλικά σούπερ μάρκετ αποφάσισαν να περιορίσουν τις πωλήσεις τροφίμων έχοντας ως στόχο να μην πραγματοποιηθούν αδικαιολόγητες αγορές από πολίτες που εκφράζουν ιδιαίτερη ανησυχία, λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία.
Σουπερμάρκετ της πόλης Τρεβίζο που βρίσκεται στην βορειοανατολική Ιταλία, στην φάση αυτή επιτρέπει στον κάθε πελάτη να αγοράζει μόνον δυο μπουκάλια με σπορέλαιο.
Το ίδιο συνέβη και στην Ιμπέρια, έξω από την Γένοβα, όπου επιτρέπεται, όμως, η πώληση μέχρι και πέντε μπουκαλιών λαδιού του ενός λίτρου. Σε ανακοίνωση που ανήρτησαν, οι υπεύθυνοι του καταστήματος αναφέρουν ότι «η απόφαση οφείλεται στην νέα διεθνή κατάσταση που έχει προκύψει, με στόχο να μπορέσει να συνεχισθεί η κανονική προμήθεια τροφίμων».
Στην Φλωρεντία, δε, σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Coop, έκανε γνωστό ότι «παρά το ότι δεν έχει προκύψει έλλειψη σε τρόφιμα, δεδομένου ότι υπήρξαν έμποροι οι οποίοι προχώρησαν σε μαζικές αγορές προσωρινά, θα μπορούν να πωλούνται το πολύ τέσσερα κουτιά με ζάχαρη, αλεύρι και σπορέλαιο».
Ο ιταλικός τύπος υπογραμμίζει ότι πρόκειται για προϊόντα και πρώτες ύλες που μέχρι πριν λίγες ημέρες εξάγονταν από την Ουκρανία. Η διεύθυνση του συνεταιρισμού Coop, τέλος, θέλησε να καθησυχάσει τους Ιταλούς, προσθέτοντας ότι «όλα τα σουπερ μάρκετ εργάζονται με στόχο να εγγυηθούν στους καταναλωτές μια πλήρη και ικανοποιητική εξυπηρέτηση».

Προηγούμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
Επόμενο άρθροΚανέλα: Κάνει θαύματα σε όσους έχουν ζάχαρο