Με νέα μέτρα χωρίζουν τη χώρα στα δύο – Στις 15:00 οι ανακοινώσεις

Σήμερα στις 15:00 αναμένεται να ανακοινωθούν τα νέα δεδομένα για την εστίαση, το ωράριο και τις παρελάσεις. Οι εμβολιασμένοι… αναδεικνύονται «προνομιούχοι» από τις αποφάσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ανοιχτά πλέον δηλώνει ότι «οι εμβολιασμένοι δικαιούνται και πρέπει να έχουν προνόμια που να αντιστοιχούν στη συνδρομή τους στη μάχη κατά της πανδημίας».

Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε το πλαίσιο των νέων «προνομίων» που θα ανακοινωθούν, λέγοντας πως στους χώρους με εμβολιασμένους θα επανέλθει η κανονικότητα, ενώ στους μεικτούς χώρους θα παραμείνουν τα μέτρα.

«Στους χώρους που υπάρχουν μόνο εμβολιασμένοι θα πρέπει να υπάρξει μία κανονικότητα. Εχθρός δεν είναι ο ανεμβολίαστος, εχθρός είναι ο κορωνοϊός. Σε αυτούς τους χώρους θα παραμείνουν μέτρα και θα προσπαθήσουμε να τα απλοποιήσουμε. Δεν πρόκειται να υπάρξουν περεταίρω πιεστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Δεν είναι φιλοσοφία πως κάποιοι ευνοούνται και κάποιοι όχι», είπε χαρακτηριστικά ο Θ.Πλεύρης μιλώντας στο Open.

Την ίδια ώρα, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων εισηγείται να παραμείνουν στο “κόκκινο” η Θεσσαλονίκη και άλλες 10 περιοχές στη Μακεδονία και τη Θράκη καθώς και να ανέβουν στο κόκκινο επίπεδο συναγερμού οι Σέρρες και η Καρδίτσα.

Προηγούμενο άρθροΕκτός Κ.Ο. της ΝΔ ο Κ. Μπογδάνος – «Μονόδρομος η κόκκινη κάρτα» λένε κυβερνητικές πηγές
Επόμενο άρθροΠανικός από φωτιά σε πολυκατοικία στα Γιάννενα