Με αυτές τις ηλεκτρονικές αποδείξεις θα γλιτώσεις επιπλέον φόρο

Υποχρεωτική θεωρείται ούτως ή άλλως η υποβολή ηλεκτρονικών αποδείξεων από τους φορολογούμενους. Υπάρχουν όμως κάποιες ηλεκτρονικές αποδείξεις που έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα ως προς την απαλλαγή από φόρο από κάποιες άλλες.
Έτσι λοιπόν όσοι πληρώνουν με ηλεκτρονικό χρήμα δικηγόρους, αρχιτέκτονες, κομμώτριες, κουρείς, ταξί, καθαριστήρια, φωτογράφους, γυμναστήρια, σχολές χορού και άλλους επαγγελματίες που βρίσκονται στην «κόκκινη ζώνη» της φοροδιαφυγής θα διαπιστώσουν ότι θα έχουν γλιτώσει φόρο έως 450 ευρώ αν το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τις 10.000 ευρώ, ενώ αν το εισόδημά τους υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ η έκπτωση φόρου φτάνει έως 2.200 ευρώ.
Τα «αποκαλυπτήρια» της λίστας με τα επαγγέλματα που θα δίνουν έξτρα έκπτωση φόρου έως 2.200 ευρώ στους φορολογουμένους που πραγματοποιούν ηλεκτρονικές πληρωμές είναι πλέον θέμα χρόνου. Το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχουν έτοιμη τη σχετική υπουργική απόφαση με τις αλλαγές στο καθεστώς των ηλεκτρονικών αποδείξεων που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Προηγούμενο άρθροΜποτιλιάρισμα στον Περιφερειακό Θεσσαλονίκης στο ρεύμα προς δυτικά
Επόμενο άρθροΙσχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο των Γρεβενών – Αγνοούνται τρία άτομα