Με 390 επιπλέον φιάλες, εν μέσω lockdown, ενισχύθηκε η Δημοτική Τράπεζα Αίματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Τον εντυπωσιακό αριθμό των 1.752 μονάδων έφτασαν συνολικά οι φιάλες αίματος που συγκεντρώθηκαν στις τρεις τακτικές και δύο έκτακτες εθελοντικές αιμοδοσίες του δήμου Νεάπολης-Συκεών για τη φετινή, πολύ δύσκολη, λόγω της πανδημίας του Covid-19, χρονιά, χάρη στη συγκινητική ευρεία συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών, με δεκάδες μάλιστα νέους αιμοδότες, να επιβεβαιώνουν τα ισχυρά αποθέματα αγάπης και αλληλεγγύης που είναι φωλιασμένα στην κοινωνία μας και δεν κάμπτονται, αντιθέτως ενισχύονται, από τη δυσκολία των συνθηκών, στέλνοντας ηχηρά μηνύματα αισιοδοξίας.
Για «σημαντικές ανάσες που δίνουν σταθερά οι Αιμοδοσίες του δήμου στη δραματική έλλειψη σε αίμα στην πόλη» κάνουν κάθε φορά λόγο, με δηλώσεις και επιστολές, οι υπεύθυνοι των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, ευχαριστώντας και συγχαίροντας το δήμο Νεάπολης-Συκεών «για την πολύ σημαντική βοήθεια και ανταπόκριση σε κάθε έκτακτη ανάγκη και την άψογη συνεργασία».

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της τελευταίας για το 2020 τακτικής εκστρατείας Εθελοντικής Αιμοδοσίας που διοργάνωσε με επιτυχία ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, και η οποία ξεκίνησε στις 7 Νοεμβρίου από τη Δ.Ε. Πεύκων, και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου στη Δ.Ε. Νεάπολης, με ενδιάμεσο σταθμό τη Δ.Ε. Συκεών, η τελική συγκέντρωση έφτασε στις 390 μονάδες, εν μέσω μάλιστα της ιδιαίτερα κρίσιμης και φορτισμένης προηγούμενης εβδομάδας και του αυστηρού lockdown.

Λόγω των απαραίτητων περιοριστικών μέτρων, και αυτή η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε μόνο με ραντεβού και με τη λήψη όλων των μέτρων προστασίας και ασφάλειας για εθελοντές και προσωπικό. Κατά τη διάρκεια και αυτής της αιμοδοσίας συγκεντρώθηκαν φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ενώ οι εθελοντές αιμοδότες ενημερώνονταν από εξειδικευμένα επιστημονικά στελέχη προκειμένου να γίνουν δότες αιμοπεταλίων, βλαστοκυττάρων και μυελού των οστών, όπως, επίσης, και δωρητές οργάνων σώματος.

Κι αυτή η εκστρατεία αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος», ΑΧΕΠΑ, «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου», με σταθερούς αρωγούς και συνοδοιπόρους την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και Συκεών, το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» και όλους τους τοπικούς συλλόγους και φορείς του δήμου.

«Το μεγαλείο της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης νέων και μεγαλύτερων συμπολιτών μας αναδείχθηκε για ακόμα μία φορά, την τόσο δύσκολη αυτή εβδομάδα, δικαιώνοντας την επιμονή μας να μην σταματάμε, αλλά να συμβάλλουμε σταθερά, με όλες μας τις δυνάμεις, στον διαρκή, πανελλήνιο αγώνα για αντιμετώπιση της δραματικής ανεπάρκειας αίματος στα νοσοκομεία της χώρας μας» σημειώνουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παρή Γενίτσαρη, ευχαριστώντας και συγχαίροντας όλους τους εθελοντές αιμοδότες, ενώ «τη δύναμη ψυχής και αγάπης του κάθε ένα ξεχωριστά από τους εθελοντές» εξήρε η προϊσταμένη Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Μάρω Βασσάρα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «πέρα από τη δεδομένη τους προσφορά, οι εθελοντές μας κάνουν ταυτόχρονα και μια ‘‘δήλωση υγείας’’· δηλώνουν με τον τρόπο αυτό ότι είναι υγιείς και χαίρονται που είναι υγιείς και μπορούν να προσφέρουν».

Προηγούμενο άρθροΜεγάλη αισθητική παρέμβαση του δήμου Νεάπολης-Συκεών με χιλιάδες φυτεύσεις που ομορφαίνουν τις γειτονιές και την καθημερινότητα των κατοίκων
Επόμενο άρθροΠρέβεζα: Συνελήφθη Γάλλος καταζητούμενος για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο