Η «Ματοβαμμένη Χαραυγή» είναι ένας ύμνος στο σθένος της γυναικείας ψυχής και τον ερμηνεύουν μοναδικά τέσσερις υπέροχες καλλιτέχνιδες, «παντρεύοντας» με το τραγούδισμά τους τρεις μουσικές γενιές!

Πρόκειται για την σπουδαία Ελένη Βιτάλη, τις εξαιρετικές Βιολέτα Ίκαρη και Ασπασία Στρατηγού και το ανερχόμενο ταλέντο της Κύπρου, Γεωργία Νεοκλέους. Το ιδιαίτερο αυτό μουσικό εγχείρημα πλαισιώνει ως αφηγητής με την ανυπέρβλητη φωνή του ο αείμνηστος ηθοποιός Κώστας Καζάκος.
Η ιδέα της «Ματοβαμμένης Χαραυγής», που πραγματεύεται την Ποντιακή γενοκτονία, τους αγνοούμενους στην Κύπρο, τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Σμύρνης και τη γενοκτονία των Αρμενίων, γεννήθηκε και δημιουργήθηκε στην Καλαμαριά της προσφυγιάς, από δύο Καλαμαριώτες, ποντιακής καταγωγής. Τον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη, που έγραψε τους στίχους και τον αδερφό του,συνθέτη Γιάννη Δαμιανίδη, ο οποίος ανέλαβε την πλήρη καλλιτεχνική επίβλεψη.
Στόχος της «Ματοβαμμένης Χαραυγής» είναι να μιλήσει στις καρδιές των απανταχού Ελλήνων και Αρμένιων και να ταξιδέψει σε ολόκληρη την υφήλιο!

 

Ακούστε εδώ το τραγούδι

 

Προηγούμενο άρθρο«Το παράθυρο Overton και η χειραγώγηση των μαζών» : Τραπεζικός, Σερέτης Γρηγόρης
Επόμενο άρθροΈβρος: Εξετάζεται η εμπλοκή 5 συνοριοφυλάκων σε υπόθεση παράνομης μετανάστευσης